Somnul poate sa fie cel mai bun prieten pentru un stil de viata sanatos, dar in acelasi timp si cel mai mare inamic daca nu este complet. Un mediu calduros, fara expunere la surse de lumina si o saltea confortabila sunt principalele ingrediente de care ai nevoie pentru a te odihni asa cum este indicat. Daca sa iti organizezi spatiul pentru un somn linistitor nu reprezinta o problema, alegerea corecta a unei saltele de pat poate sa ridice anumite semne de intrebare.

Exista cateva criterii care te pot ajuta sa faci o decizie inteleapta, iar pentru acest lucru sugestiile unor experti sunt un punct de reper foarte bun. Astfel, pe expert-saltele.ro gasesti cele mai variate modele de saltele pentru pat in functie de propriile nevoi. De la stil ortopedic sau tip relaxa, pana la saltele pe baza de spuma cu memorie sau Pocket Spring totul se inscrie in cele mai inalte standarde de calitate si in cele mai inovatoare recomandari.

Cu toate acestea, pentru a intelege despre cum poate o saltea sa influenteze nivelul tau de confort in timpul somnului, iti prezentam cateva avantaje si dezavanataje pentru fiecare din modelele principale:

1. Cu spuma de memorie

Cele mai populare modele sunt in prezent cele care au in compozitia lor spuma cu memorie. Acestea sunt confectionate din mai multe straturi dense care se conformeaza la greutatea si la forma corpului fiecarei persoane. Acest lucru aduce un plus de confort pentru ca elimina punctele de presiune si reduce considerabil durerile de spate sau de gat. De asemenea, absoarbe miscarea, astfel incat salteaua nu mai produce acel balans, care deranjeaza partenerul de somn.

Singurul dezavantaj il reprezinta doar pentru cei sensibili la caldura, deoarece raspunde la temperatura organismului si mentine nivelul ridicat al acesteia.

2.Pocket Spring

Un tip de saltele care reprezinta o interpretare inovatoare a clasicelor modele pe baza de arcuri. Diferenta consta in compartimentarea fiecarui arc intr-un fel de buzunar, astfel incat sa elimine balansul produs atunci cand una dintre persoane se misca pe timpul somnului.

Sunt acoperite de un strat gros de spuma poliuretanica, care sporeste nivelul de confort si te ajuta sa te relaxezi intreaga noapte, fiind recunoscute pentru rezistenta lor. De asemenea, daca te decizi sa cumperi o saltea Pocket Spring, incearca sa te orientezi in functie de duritatea acesteia, categoriile fiind impartite in functie de un nivel ferm, delicat sau mediu. Prin urmare, arcurile vor raspunde mai eficient la greutatea ta corporala.

3. Ortopedice sau superortopedice

Sunt printre cele mai raspandite modele, avantajele lor fidelizand un numar destul de mare de cumparatori. Vin intr-o multime de variante, insa toate au conformatie ortopedica, ce reprezinta un design menit sa ofere suport corpului uman in punctele de presiune, care in principiu sunt localizate la nivelul umerilor, spatelui si al gatului. Au in compozitie o plasa de arcuri, acoperita cu materiale durabile sau sunt confectionate din spuma latex si burete cu straturi de textile. In principiu, acestea au in anumite portiuni corespunzatoare punctelor de presiune un strat mai gros de material, astfel incat sa ofere sustinere corporala completa.

Distinctia dintre ortopedic si supraortopedic o reprezinta compatibilitatea cu o anumita masa corporala. Persoanelor cu o greutate foarte mare le sunt recomandate cea de-a doua categorie.
Prin urmare, orice model vei alege, trebuie sa ai in vedere structura interna a acestuia, calitatea materialelor din care este confectionat si greutatea sau forma ta corporala.