De prea multe ori, cand auzim opinii negative sau partinitoare ale altora despre noi, punem la suflet. Desi s-ar putea sa stiti ca o anumita afirmatie rauvoitoare nu este adevarata, daca o auzi de prea multe ori o sa va afecteze. Aceasta poate fi daunatoare pentru psihicul dvs. si este complet evitabila. Intelegeti ca criticul dvs. intern nu o sa exprime deloc gandurile si il recunoasteti ca mentalitatea persoanei a carei voce o auziti. Daca te separi de criticul tau interior, vei scapa de impactul creat asupra ta.

In plus, inlocuirea unui gand negativ cu unul pozitiv este un instrument puternic pentru diminuarea criticilor vostri interiori care, la randul lor, va ingrijeste de stima de sine; acest lucru s-a dovedit a fi mai eficace decat simpla negare a criticului interior. Cand examinati mesajele negative pe care le-ati primit, opriti-le complet pentru a fi doar pozitive. Sunteti BUNI va fi un proces de gandire mai eficient decat sunteti RAI.

Luati timp in fiecare dimineata pentru a va reaminti ceva ce va place despre voi insiva. Oferiti-va darul pozitivitatii zilnice, luand timpul pentru a va stabili o intentie in fiecare zi.

In timp ce lucrati pentru a va sterge complet critica interioara, veti dori sa faceti pasi pentru a inchide acel critic in momentele de negativitate. Tehnica terapeutica numita „stoparea gandirii” este un instrument excelent pentru acest scop. Tehnica este tocmai ceea ce pare a fi, opriti gandurile care nu servesc unui scop pozitiv in viata voastra. Cand incepem sa ne dam seama ca incepem sa ne criticat, sa zicem: „STOP”, cu voce tare. Schimbarea modelului ar trebui sa il opreasca pe criticul dvs. interior si apoi va puteti duce pe calea spre un loc mai pozitiv.