Esti proprietarul unui BMW? Felicitari!  Ai una dintre cele mai puternice masini din lume si pe langa asta este si foarte durabila si de calitate. Cat de buna ar fi insa, piesele cu care este construita nu vor rezista o vesnicie si cu siguranta va veni momentul cand vei fi nevoit sa bagi mana adanc in buzunar si sa inlocuiesti o piesa sau doua.

Din nefericire, piesele pentru BMW nu sunt intotdeauna cele mai ieftine. Producatorul german este recunoscut pentru calitatea constructiei si a pieselor, insa si pentru preturile destul de piperate care le are in ceea ce priveste piesele originale.

Daca nu iti permiti sau pur si simplu nu vrei sa dai extrem de multi bani pe piese originale pentru BMW-ul tau, una dintre solutii este sa apelezi la piesele aftermarket.

Ce sunt piesele aftermarket?

Practic, sunt piese cu o constructie foarte buna, realizate de branduri cu nume si cu tehnologii foarte avansate, singura diferenta fara de piesele originale fiind faptul ca nu au fost montate inca de la inceput pe masina propriu zisa si ca sunt mai ieftine.

Practic, daca vei achizitiona piese auto BMW aftermarket in detrimentul celor originale, vei avea garantia calitatii si vei plati mult mai putin, bucurandu-te in felul acesta de banutii pe care ii ai in buzunar.

Cum deosebesti piesele aftermarket de piesele contrafacute?

Pe langa piesele originale si cele aftermarket, mai exista o categorie de piese si anume cele contrafacute. Piesele contrafacute sunt piese care imita piesele originale, de cele mai multe ori, insa sunt construite fara sa respecte normele de calitate si pot reprezenta o problema serioasa pentru tine si pentru cei care calatoresc cu tine in masina. In plus, pot sa distruga si celelalte piese ale masinii ducand la costuri semnificativ mai mari.

Pentru a le deosebi de cele originale si de cele aftermarket, trebuie sa te uiti cu atentie la ambalaj si la pret. In general, piesele contrafacute imita piesele originale si incearca sa o faca cat mai fidel. Evident, nici o copie nu este la fel de buna ca originalul, asadar, trebuie sa existe diferente vizibile. Daca nu exista, inseamna ca trebuie sa te uiti la pret. In cazul in care pretul este foarte mic, trebuie sa iti pui ceva semne de intrebare.

Asadar, daca iti doresti piese auto BMW ieftine si de buna calitate, cea mai buna optiune este sa apelezi la piese aftermarket. Acest sfat este valabil si in cazul in care doresti piese auto Volkswagen.