Un zvon in domeniul hostingului determinat de unii specialisti si de unii clienti este ca domeniile .ro sunt mai scumpe si nu se adreseaza tuturor celor care ar vrea ca site-ul sa fie pe extensia nationala. Ideea este ca pretul este mai ridicat, la toate firmele care ofera servicii de gazduire web si sunt registrari de domenii web .ro. Insa exista oportunitatea de a inregistra pe perioada nedeterminata, adica pe viata, timp in care este posibil sa platesti o suma modica pentru a detine un site.
Firmele care se dueleaza in oferte atunci cand este vorba de concurenta ofera preturi cat mai atractive clientilor. Unele nu sunt foarte flexibile si nu permit plata in rate sumei. Aceasta suma se invarte in jurul sumei maxime de 30 euro, cu tot cu tva si altele incluse. Un fenomen interesant este ca o parte dintre firme practica un pret fix de 27.9 sau 28 euro, mai bine zis, pe langa care mai adauga alte facilitati. Aceste facilitati pot fi: pachete de gazduire web la aceeasi firma pentru care ofera reducere considerabila, transferul datelor la serverele firmei plus gratuitati.
Asadar, pasii de urmat in inregistrararea unui domeniu web sunt: ca pas si increarea unui site web, numele domeniului trebuie sa fie scurt, usor de retinut si sa reflecte destinatia lui. Daca site-ul are activitate in domeniul comertului online este bine sa fie introdus in denumirea site-ului un cuvant cheie din sectorul serviciilor sau produselor respective. Mai mult, atunci cand site-ul promoveaza o firma sau un brand local, national ori international, este recomandabil ca domeniul sa fie efectiv numele firmei sau al brandului. Daca nu suntem decisi cu privire la numele site-ului putem cumpara domenii asemanatoare, si cat mai multe, cu nume asemanatoare, ca pronuntie, cuvinte sinonime sau cu acelasi prefix, care vor fi avea rolul de a redirectiona traficul catre site-ul adevarat. Vor fi mai multi vizitatori si numarul lor va creste constant. Daca am ales cazul unui magazin online iar numele la care ne-ma gandit este luat deja sau rezervat, atunci la numele site-ului se poate adauga si firm.ro sau store.ro, spre exemplu.
Doriti sa plasati comanda domeniului web si sa va inregistrati domeniul? Probabil v-ati confruntat cu aspectul asta si nu erati sigur cum se face. Aici aveti pasii: verificati disponibilitatea numelui de domeniu pe care l-ati ales site-ului, creati un cont de client iar apoi faceti comanda, va rezervati domeniul, platiti domeniul respectiv si, in final, vi se inregistreaza. Platile trebuie confirmate de catre firma destinatara la fel si posibilitatea utilizarii domeniului. De aici inainte, clientul este liber sa se bucure de site-ul sau.
Ce mai discuta lumea pe aici