Tenul este o carte de vizita pentru orice femeie. Este cel care iti spune varsta unei persoane, este cel care da frumusetea si este cel care da informatii, de cele mai multe ori corecte, despre sanatate. Cu produsele de ingrijire potrivite insa, tenul poate sa pacaleasca varsta si sa ofere un aspect tanar, chiar si la varste inaintate.

In ultimii ani, produsele de ingrijire a acestei parti importante a corpului sunt din ce in ce mai populare. Toate promit atenuarea ridurilor si toate promit rezultate impresionante. Din pacate, nu toate sunt potrivite pentru toate tipurile de ten. Pentru o consumatoare neexperimentata, informatiile extrem de multe pot sa genereze confuzie si sa duca la achizitii deloc eficiente.

Cum alegi, asadar, produsul perfect pentru ingrijirea tenului?

Pentru a nu da gres atunci cand alegi un produs de ingrijire a tenului este bine sa  iti cunosti foarte bine pielea. Din acest motiv, un consult al dermatologului poate sa fie o decizie cat se poate de inteleapta. Acesta iti poate spune daca exista afectiuni cutanate ale pielii si daca exista anumite contraindicatii. De asemenea, iti poate recomanda produse potrivite pentru pielea ta.

Inainte de a cumpara orice produs, este bine sa stii cu exactitate ce tip de ten ai. Exista foarte multe tipuri de ten si chiar daca vanzatorii vor incerca sa iti bage in cosul de cumparaturi orice produs, nu toate sunt potrivite pentru tine.

Fie ca afli de la dermatolog sau pur si simplu iti dai seama de una singura de aceste detalii, este bine sa cunosti urmatoarele informatii despre tenul tau:

– Gradul de uscare a tenului. Exista tenuri grase, tenuri uscate, normale, sensibile sau mixte. In functie de aceasta informatie, poti sa elimini o buna parte dintre produsele de ingrijire a tenului si sa iti pastrezi optiunile cele mai bune. Majoritatea produselor specifica pe eticheta pentru ce tip de ten sunt adresate, asadar, timpul petrecut in magazinul de cosmetice Avon s-ar putea sa se scurteze considerabil daca stii acest mic detaliu.

– Aspectul pielii. Culoarea pielii conteaza si ea foarte mult. Exista femei cu un ten deschis, altele cu un ten mediu si altele cu ten inchis. Ca si in cazul criteriului mai sus amintit, culoarea tenului poate sa decida achizitia unui produs.

– Afectiunile pielii. Daca iti doresti eficienta maxima din partea produsului de ingrijire, este bine sa cunosti afectiunile care te chinuie la nivelul pielii. Acneea, alunitele, melasma sau rozaceea pot decide care este tipul de produs de care ai nevoie.

– Obiceiurile personale. Nu doar modul in care se prezinta pielea este important pentru alegerea unui produs de ingrijire a tenului. De asemenea, conteaza foarte mult obiceiurile personale. Fumatul, expunerea la soare sau alimentatia pot decide modul in care trebuie sa iti ingrijesti pielea.

Este important sa ai o alimentatie echilibrata si sa tii cont de fiecare detaliu daca iti doresti o tinerete fara batranete. Partea buna este ca exista solutii pentru o piele frumoasa pe termen lung. Partea proasta este ca trebuie sa cauti pentru a le gasi, deoarece sunt ingropate intr-o multime de informatii de proasta calitate.