Acum doua luni si jumatate m-am hotarat sa imi iau permisul de conducere pentru categoria B. Am zis ca nu se stie la ce e bun si ca ar fi bine sa il am in caz de nevoie. M-am interesat de o scoala de soferi si m-am dus sa ma inscriu la cursuri. Inca din prima zi in care am inceput orele de conducere, instructorul la care am fost repartizat, unul foarte bun de altfel, mi-a spus ca daca vreau sa imi iau permisul repede si fara bataie de cap sa ma apuc sa completez cat mai multe chestionare DRPCIV online si sa ii urmez intocmai instructiunile din trafic.

Cu condusul masinii m-am descurcat destul de bine inca din prima zi, putin stres datorita numarului mare de masini de pe strada dar in rest ok. Dupa cateva sedinte m-am obisnuit si nu mai aveam sentimentul ca toate masinile se urca pe mine sau ca nu am loc sa trec printre ele cu masina pe care o conduceam.

De a doua zi dupa ce am inceput cursurile de conducere m-am apucat si de partea teoretica. In prima zi la volan deja observasem ca nu stiam ce sa fac in anumite situatii in care m-a pus instructorul si mi-am dat seama ca teoria era esentiala nu numai pentru sustinerea examenului, dar si pentru a ma descurca in trafic.

Cum am ajuns sa completez chestionare DRPCIV la un nivel foarte bun

Dupa spusele instructorului, am deschis calculatorul si am cautat site-uri de chestionare auto DRPCIV precum acesta si am incercat sa completez cateva dintre ele. Bineinteles ca a fost dezastru total.

Mi-am dat seama ca fara sa invat aspectele principale din codul rutier nu am sa reusesc sa trec examenul teoretic niciodata, asa ca 2 zile am citit si recitit legislatia rutiera.

Dupa doua zile surpriza placuta, deja incepusem sa dau mai mult de 22 de raspunsuri corecte chiar daca unele intrebari nu le intelegeam. Dupa vreo saptamana in care am completat zeci de teste DRPCIV am ajus sa am un procent de reusita foarte mare.

In ziua examenului m-am descurcat excelent atat la examenul teoretic cat si la cel practic, iar acum am permisul in buzunar gata sa il folosesc ori de cate ori am ocazia.