In ultima vreme, desi populatia este incurajata sa renunte la automobile pentru deplasarile zilnice la munca sau scoala, preturile pentru transportul feroviar sunt intr-o crestere continua.Stasticile recente spun ca majorarile in medie s-au efectuat cu zece la suta in fiecare an.

Pentru cei care nu conduc insa sau nu detin un automobil, acesta este printre putinele variante disponibile pentru a ajunge la munca dimineata si pe langa faptul ca preturile sunt destul de mari si comfortul scazut, mai trebuie sa suporti si aglomeratia si zgomotul, dar asta nu inseamna ca nu iti poti reduce costurile.
Ce ar trebui sa stii pentru a profita de reduceri substantiale la biletul de tren ?

Cel mai important este sa iti cumperi biletul in avans si nu de la ghiseul de la gara in ziua plecarii pentru ca in cazul asta vei plati pretul integral intotdeauna.Cauta online rutele disponibile, reducerile aferente, orarul, mersul trenurilor, poti gasi orice fel de informatie in cel mai scurt timp.De obicei preturile sunt cu cincizeci la suta mai mici fata de preturile de la ghiseu.Chiar si daca iti rezervi biletul de tren cu o zi inainte vei constata ca beneficiile sunt considerabile.

Daca folosesti trenul ca varianta principala de transport in comun pentru munca sau in alte scopuri si apelezi aproape zilnic la ea vei putea beneficia de asa zisele bilete de sezon care va vor permite sa circulati un singur traseu pentru un an si la un pret fix si destul de mic. Cel mai ieftin bilet de sezon costa in jur de o suta de lire pe an si face legatura dintre Ryde, un oras pitoresc de pe malul marii si insula Wight.

Cumpara un abonament Railcard! Te vei bucura din plin de o reducere de pana la treizeci si cinci la suta in afara orelor de varf pentru rutele din sud vest si multe alte reduceri pe rutele principale si pe cele pe care calatoresti des .Acesta este un card de fidelitate, astfel ca reducerile cresc substantial direct proportional cu frecventa cu care alegi sa calatoresti cu trenul.