Pentru aceia dintre voi cu copii, intoarcerea la ora scolara inseamna sa va intoarceti la un program frumos si previzibil. Sau asa speram. Primele cateva saptamani dupa ce copiii se intorc la clasa pot fi ciudat, de obicei, deoarece ati creat un program de somn diferit. Revenirea la un program adecvat poate fi un proces, dar iata cateva strategii pentru a reveni in sincronizare a ciclului de amanare al celor mici.

Nu asteptati pana cand incepe scoala.

Doua luni de intarziere la culcare nu sunt ceva din care puteti doar sa va retrageti intr-o noapte. Pentru a va ajuta copilul sa se adapteze, incepeti sa va deplasati inapoi cu 15 minute la fiecare patru nopti timp de cateva saptamani.

Setati un cronometru.

Acesta este un mod minunat de a indeparta vina de la tine; la urma urmei, nu ii impingeti sa se culce – este cronometrul! In plus, poate fi o provocare distractiva pentru ei sa se pregateasca inainte sa mearga la scoala. Puneti un autocolant in calendar pentru fiecare seara in care bate ceasul si ofera o recompensa pentru o saptamana perfecta.

Opriti acele ecrane.

Ecranele de calculator, TV si telefonul emit lumina albastra, ceea ce ne dau peste cap ceasurl biologic deoarece il face sa creada ca este inca timpul zilei. Opriti electronica la ora de cina si tineti-o oprita pana a doua zi dimineata.