Fie ca alegi sa montezi covoare din PVC sau linoleum, http://www.pardoseli-mocheta.ro/montaj-covor-pvc/ asigura o montare profesionala pentru clientii din Bucuresti si ofera numeroase optiuni de achizitie. Dupa montarea propriu zisa a covoarelor din PVC sau linoleum, devine responsabilitatea ta sa le intretii corespunzator. Iata cum poti face acest lucru:

Cum sa mentii in mod corespunzator covoarele din PVC

Inainte de a incepe sa cureti covoarele din PVC, trebuie sa cureti locatia initiala. Protejeaza intotdeauna pardoseala in timpul perioadei de montare a covoarelor PVC.

In cazul podelelor usoare, trebuie sa aspiri, cureti sau umezesti suprafata pentru a elimina murdaria si praful. Este indicat sa utilizezi un detergent neutru, cu ph-ul intre 7 si 9. Atunci cand este necesar, usuca repede podeaua folosind tampoane speciale pentru asta. In cazul podelelor mai grele, indeparteaza murdaria si clateste praful. Apoi curata podeaua cu o masina speciala. Daca s-a adunat mult praf de constructie, utilizeaza un detergent cu ph 5-7.

Pentru curatarea zilnica a covoarelor din PVC, este suficienta stergerea uscata sau zilnica. In cazul curatarii cu substante chimice, utilizeaza un detergent neutru pentru podea. Camerele umede pot necesita curatenie ocazionala cu agenti de curatare acizi. Este bine sa respecti intotdeauna instructiunile de dozare cu atentie!

Cand apar semne sau pete, ar fi bine sa le indepartezi imediat. Utilizeaza pentru acest lucru tampoane de nailon alb/rosu imbibate in bauturi spirtoase metilate sau in detergenti neutri. Sterge ulterior cu apa curata. Alte lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare sunt faptul ca podelele rezistente pot fi mai usor deteriorate de solventi, iar toate picioarele scaunelor trebuie sa aiba picioare protectoare.

Cum sa mentii in mod corespunzator covoarele din linoleum

Linoleumul este fabricat din elemente durabile, toate naturale, care pot suporta in general cele mai multe tipuri de uzura. Deoarece linoleumul este fabricat din elemente naturale, pardoseala este extrem de sensibila la produse de curatare chimice dure si se poate deteriora daca deversarile de apa sau de lichide sunt lasate sa stea pe podea pentru perioade lungi de timp. Cu grija potrivita, poti mentine atat aspectul, cat si structura podelei linoleumului.

Pentru a curata in mod corespunzator covoarele, sterge imediat scurgerile. Orice apa sau lichid care este lasat sa se aseze pe podea poate cauza linoleumul sa devina liber sau deformat. Utilizeaza un mop umed, o carpa moale sau prosoape de hartie pentru a sterge podeaua. Tampoanele sau buretii abrazivi pot cauza zgarieturi.

Este indicat sa utilizezi apa in procesul curatarii. Produsele comerciale de curatare care contin substante chimice cum ar fi amoniacul pot determina decolorarea permanenta a pardoselilor din linoleum sau pot crea denivelari in suprafata pardoselii.