Petrecerile celui mic sunt cele mai importante momente din perioada sa de crestere. Petrecerile il vor ajuta sa se dezvolte si sa socializeze cu prietenii sai.

Traind intr-o epoca in care calculatorul reprezinta totul, o mica desprindere de acesta este mereu bine venita pentru copii. Astfel, la petrecerea sa evita sa folosesti tehnologia pentru a mentine distractia copiilor. Incearca sa gasesti jocuri de tip “board games” care sa il atraga si pe care sa il poti lasa sa le joace in siguranta (atentie la jocurile cu piese sau personaje de mici dimensiuni). Pe langa jocuri poti inchiria si un clown care sa destinda atmosfera si sa ii tina ocupati pe cei mici.

Cel mai important lucru la o astfel de petrecere il reprezinta locatia si decorul. Poti organiza petrecerea in doua moduri: la tine acasa sau intr-o locatie speciala pentru astfel de evenimente (locuri de joaca pentru copii).

In cazul in care petrecerea se va desfasura la tine acasa este important sa faci o serie de cumparaturi pentru copii: baloane, farfurii si tacamuri de unica folosinta, confetti si chiar o pinata (pinata este o “jucarie” pentru copii plina de dulciuri pe care acestia trebuie sa o sparga folosind un bat). Toate acestea le poti cumpara online si le poti primi direct acasa prin curier.

Urmatorul pas consta in amenajarea spatiului de joaca: ascunde toate produsele care pot face rau unui copil curios – cutite din metal, mobilier cu colturi ascutite etc.

Ultimul pas consta in mancarea servita la petrecere. Tine cont de faptul ca la petrecere vor fi prezenti si adulti, copii nu vor veni singuri. Astfel trebuie sa asiguri mancare specifica atat pentru parinti cat si pentru copii. Daca nu te pricepi la gatit poti cumpara mancarea gata facuta de la o firma de catering.