Este inevitabil. Cuplurile sustin din cand in cand, ca  un comportament sanatos, este atata timp cat ambele parti gasesc o solutie productiva. Evitarea problemelor cu totul poate fi cu atat mai dificila pentru relatiile pe termen lung, deoarece sentimentele neplacute se pot transforma in furie si chiar in resentimente in timp.

1)Pastrati-va pozitivi

Atunci cand ridicati o problema, partenerul dumneavoastra va fi mult mai probabil sa raspunda pozitiv la aceasta. In loc de a spune „NU pune copilul asa jos”, puteti spune „Mi-ar placea sa incerci sa pui  bebelusul asa”. Sugestia pozitiva poate evita o confruntare, care ar putea ajunge la alte lucruri.

2)Lucrul in echipa face lucrarea de vis

Atacarea problemei cu o abordare de echipa va intari relatia. Discutati despre toate incercarile anterioare facute pentru a rezolva o problema si pentru a examina de ce nu au fost reusite. Utilizati acest timp pentru a conveni asupra posibilelor solutii, ca o echipa, puteti alege sa implementati una dintre solutii si sa faceti o incercare onesta cel putin o luna.

3)Sentimentele nu pot fi gresite

Retineti ca aceste discutii dificile vor aduce emotii dure. Toata lumea are dreptul la sentimente, chiar daca nu sunteti de acord cu ele. Amintiti-va ca va iubiti partenerul, iar scopul de a ridica probleme dificile este ca sa ajungeti la o solutie care sa functioneze pentru voi doi. Ramaneti pe subiect si evitati toate cuvintele dureroase din conversatie.