Probabil ca ati observat faptul ca in ultimii ani, asigurarile au cunoscut o dezvoltare acerba in domeniul online si competitia este la fel de inversunata, daca nu reusesti sa iti faci un oarecare renume, nu vei avea cum sa ai o afacere de succes.

Si care sunt metodele de marketing online ? Pai nu stiu cati dintre cei care vor citi acest articol au auzit pana acum despre termenul SEO (Search Engine Optimization). Ei..cam acesta este modul in care poti sa ajungi primul loc in cautarile Google, dar trebuie sa ai grija sa nu faci treburi necurate pentru ca risti foarte mult ca apoi sa fii penalizat si nu va fi deloc ok.

Sa revenim la asigurari, pai in primul rand in momentul in care te decizi sa intri pe piata asigurarilor online, trebuie sa cunosti foarte bine concurenta din acest domeniu. In al doilea rand numele site-ului tau trebuie sa fie unul brandabil, daca intr-adevar iti doresti sa devii unul din pionii principali din aceasta afacere. Apoi la fel de importante sunt si cuvintele cheie din domeniu. Spre exemplu daca vrei sa te specializezi pe asigurarile de tip RCA, alege din numele de domenii cu termenul “rca” in ele, de preferat si “ieftin” pentru ca asta se cauta. Un alt aspect destul de important este ca domeniul sa fie pe .ro pentru ca pe .com nu o sa caute nimeni si rezultatele vor fi numai balarii. Daca asociem cuvintele mai sus mentionate ajungem la un nume destul de bun pentru un site. Si cu un pic de SEO si linkuri bune in el vei ajunge la un PR de 5-6 si nimeni nu te ca mai da jos de pe primul loc, doar daca nu mai vine vreo penalizare pinguin de la Google.

A vand in vedere faptul ca suntem in 2017, mai poti aduga la numele domeniului tau si anul, pentru ca astea sunt cautarile in 2017, dar la anu’ va trebui sa il schimbi in 2018, ceea ce nu prea e rentabil. In astfel de cazuri ori iti cumperi numele domeniilor pe o perioada indelungata de ani, ori le redirectezi in alte site-uri si in cele din urma se va contopi cu acesta.

Deci nu porni nicaieri la drum intr-un business online fara un pic de SEO, pentru ca nu vei ajunge nicaieri – si nu ma refer doar la domeniul asigurarilor. Orice tip de afacere ai avea, chiar si una pe sales, trebuie sa beneficieze de SEO.