In primul rand, daca ati facut click pe aceasta postare cu speranta de a gasi instructiuni detaliate cu privire la modul de incarcare si de conducere al echipamerntului, atunci o sa fiti dezamagiti in momentul in care veti observa ca niciunul dintre aceste aspecte nu este prezentat pe indelete. Motivul este unul cat se poate de simplu: fiecare navomodel este diferit in felul sau, iar din aceasta cauza trebuie sa solicitati toate informatiile specifice din partea producatorului sau a magazinului care va pune la dispozitie serviciile de vanzari si inchirieri navomodele.

In schimb, acest articol descrie pe indelete utilizarea sa rationala

De ce sunt navomodelele interzise pe unele ape?

Aceasta este o intrebare comuna pe buzele pescarilor incepatori, dar si pe forumurile de pe internet. Si, in aceeasi nota cu interzicerea momelilor, exista doua motive posibile care pot justifica aceasta interdictie:

  1. Proprietarul baltii nu cunoaste prea multe detalii despre navomodele si le interzice oricum.
  2. Exista antecedente negative de utilizare a barcutelor de pescuit pe alte balti si nu doreste sa isi asume vreun risc care ar putea periclita multumirea celorlalti pescari.

Despre primul motiv nu putem spune prea multe, cu exceptia situatiei in care cunoasteti persoana care coordoneaza afacerea si aveti ocazia de a-i schimba opinia cu ajutorul argumentelor pertinente. Al doilea motiv este usor de surmontat, mai ales prin explicatii si prin exemple pozitive elocvente pentru beneficiile barcilor de plantat.

Cand ar trebui sa fie folosit un navomodel?

In situatia in care este necesar, dar si sigur pentru cel care intentioneaza sa il foloseasca. Unul dintre motivele pentru care oamenii se plang de navomodele, pe langa gelozia si orgoliul fiecarui pescar, este reprezentat de faptul ca sunt suprautilizate. Acest comportament este perfect justificabil, caci in momentul in care o persoana consuma cateva sute de lire pe unul, cu siguranta va fi impulsionata sa il foloseasca mai des din cauza sumei investite.

Cu toate acestea, daca balta are doar 20 de metri deschidere in fata dumneavoastra, chiar mai este nevoie sa il folositi? Nu, se presupune ca la o distanta mica puteti planta boiliesurile fara un navomodel, dar si fara galagia produsa de acesta. De asemenea, trebuie sa va intrebati: “Cata momeala vreau sa plantez?”. Daca nu aveti nevoie de foarte multa, atunci nu se justifica folosirea unei astfel de barcute, mai ales ca ea va indeamna la un mic “pacat”: sa puneti prea multa momeala si sa va ruinati intreaga sesiune de pescuit. In plus, exista riscul de a consuma prea multe resurse pentru a duce in mijlocul baltii doar cateva boiliesuri.

Asadar, nu folositi navomodelul doar pentru ca l-ati cumparat. Folositi-l cand vremea este rea ( intr-o zi furtunoasa) sau cand doriti sa imprastiati mai multa momeala, iar catapultarea saculetilor solubili devine o alternativa prea zgomotoasa.

Dupa cum am precizat si in randurile anterioare, exista momente cand o barca nu isi gaseste utilitatea, asa ca lasati-o pe mal. Dar exista, in egala masura, momente in care nu poti planta nada printr-o alta metoda decat prin intermediul unui navomodel.

Daca aceasta inventie este o noutate absoluta pentru arsenalul vostru de pescuit, atunci puteti miza pe inchirieri navomodele inainte de a investi propriu – zis intr-unul. Noi am gasit un magazin care va ofera aceasta posibilitate. Numele sau este Delfin Boats.