Piata imobiliara de apartamente de vanzare este asteptata sa creasca in 2017, datorita preturilor scazute din piata de vanzari apartamente din Bucuresti, multi cumparatori vazand in aceasta perioada ocazia perfecta de a cumpara apartamentul mult visat.

Dupa mai bine de 5 ani de seceta, piata imobiliara da semne de revenire, vanzarile de apartamente cunoscand in 2013 primul an de crestere de dupa perioada de criza, semn ca imobiliarele incep sa treaca pe linia de plutire, alimentand astfel si ideea ca vor exista cresteri si in anul urmator. Potrivit agentiei imobiliare Regatta, cererea pentru apartamente de vanzare in Bucuresti a crescut cu 5 procente fata de anul 2016, pe fondul preturilor minime de vanzare ale apartamentelor din capitala, care au dat ocazia celor care detin sumele necesare sa cumpere acum, la un pret mult mai convenabil. Pentru anul 2017, tranzactiile imobiliare de apartamente vor creste spre sfarsitul anului si datorita ieftinirii creditelor imobiliare anuntata de BNR, care coroborata cu preturile scazute ale apartamentelor, va duce cu siguranta la o crestere sporita a cererii de apartamente, in special in Bucuresti.

Totusi, aceasta potentiala crestere a cererii de apartamente de vanzare va exista numai daca va exista si o crestere a economiei, piata imobiliara fiind strict legata de situatia economica a Romaniei in general. Cat despre conditiile de creditare, va trebui vazut cat au de gand bancile sa ” slabeasca surubul ” , usurinta cu care se acorda creditele fiind un criteriu important doar in relatie cu ordinul de marime al sumei acordate prin credit. Toate aceste elemente cumulate vor determina nivelul cresterii pietei imobiliare de apartamente de vanzare in Bucuresti.