Egiptul este o tara araba cu o istorie foarte bogata, care se intinde pe o perioada de cateva mii de ani, Egiptul Antic fiind cea mai dezvoltata civilizatie, incepand din anul 3100 i.Hr. si pana in anul 30 i.Hr. Din acea perioada au ramas foarte multe situri care sunt vizitate astazi de numeroase persoane din lumea intreaga, preturile pentru Egipt 2013 fiind acceptabile daca excursiile sunt achizitionate prin programul early booking. Unele dintre cele mai importante situri au fost incluse si in Patrimoniul Mondial UNESCO, acestea fiind: Monumentele de la Abu Simbel si Philae, Teba si necropolele sale si Piramidele din Giza si orasul antic Memphis. De asemenea, la orice persoana care se gandeste la Egipt, nu poate sa nu ii treaca prin minte o plimbare cu camila prin desertul egiptean.

Cele mai cunoscute obiective din Egipt sunt piramidele, cele mai mari fiind Piramida lui Keops, Piramida lui Kephren, Piramida lui Mikerinos si Piramida Rosie, primele 3 fiind situate la Giza, iar Piramida Rosie la Dahshur. Piramida lui Kheops este si una dintre cele 7 minuni ale lumii antice si singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice care se mai pastreaza.

Alte situri antice foarte cautate de catre turisti sunt: Valea Regilor, care se gaseste in apropiere de orasul Luxor, fiind locul unde au fost inmormatati faraonii egiptului intre secolele XVI i.Hr. – XI i.Hr., cel mai cunoscut mormant fiind al lui Tutankhamon; Templul din Luxor, care dateaza din anul 1400 i.Hr., acesta fiind construit de catre faraonii Ramses II si Amenhotep III; Templele Karnak, aflate in apropiere de Luxor, au fost construite intr-o perioada de peste un mileniu, cel mai important templu fiind al lui Amon-Ra; Templele de la Abu Simbel, construite in secolul al XIII i.Hr., de catre faraonul Ramses al II-lea.

Orasele cu cel mai mare potential turistic din Egipt sunt Cairo, cel mai mare oras african, si Alexandria, al doilea oras ca marime din Egipt. Centrul istoric din Cairo a fost inclus si el in Patrimoniul Mondial UNESCO, acesta datand din perioada medievala, la tot pasul gasindu-se moschei cu o vechime mare, in total in Cairo existand peste 500 de moschei. Bazarul Khan-el- Khalili, cel mai mare din Orientul Mijlociu si Muzeu de Egiptologie sunt si ele destinatii foarte cunoscute.

In apropiere de Cairo se gasesc si Piramidele de la Giza. Alexandria este una dintre cele mai cunoscute destinatii de pe litoralul Marii Mediterane, multi turisti alegand sa-si petreaca concediul de vara aici, prin programul early booking preturile fiind mult mai accesibile. Alexandria este un oras unde arhitectura greceasca se imbina cu cea araba. Alte statiuni foarte cautate in perioada estivala, mai ales prin programul early booking, sunt Hurghada si Sharm el Sheikh, ambele aflate la Marea Rosie, aici putandu-se practica toate sporturile nautice. In apropiere de Sharm el Sheikh se afla si Muntele Sinai, cu Manastirea Sfanta Ecaterina, care datraza din perioada crestinismului timpuriu, aceasta fiind inclusa de asemenea in Patrimoniul Mondial UNESCO.