In momentul de fata, platformele de profil care ofera utilizatorilor posibilitatea de a rezolva „ad-hoc” chestionare sunt foarte multe la numar, iar din aceasta cauza tot mai putini oameni isi indreapta atentia catre clasicele carti de legislatie rutiera. Acesta este un lucru benefic sau nu? Ei bine, cu siguranta este un aspect pozitiv, asta pentru ca detine si o latura practica. Pentru a va convinge si pe voi, m-am decis sa vorbesc astazi despre avantajele importante pe care le ofera chestionarele DRPCIV disponibile in mediul online.

Simuleaza conditiile din timpul examenului propriu – zis

Ca orice alta proba oficiala, examenul teoretic presupune o anumita structura, pe care nu toti participantii o cunosc sau o exerseaza inainte de a-l sustine. Unul dintre cele mai semnificative avantaje este reprezentat de faptul ca toate chestionarele drpciv beneficiaza de un cronometru, raspunsurile fiind primite pana la scurgerea integrala a timpului pus la dispozitie.

In aceeasi nota cu examenul teoretic, chestionarul pe care il completati pe platformele online va solicita atentia si concentrarea intr-un timp foarte scurt, fara a va oferi momente de repaus. Mai mult decat atat, aveti sansa de a va obisnui cu maniera in care sunt formulate intrebarile, printre acestea strecurandu-se si cerinte la care trebuie sa raspundeti pe baza unor pictograme.

Reprezinta o metoda recomandata de catre instructori

Nu-i un secret faptul ca rata de promovabilitate a crescut semnificativ de la introducerea chestionarelor DRPCIV pe website-urile de profil, tocmai pentru ca reprezinta o metoda interactiva de invatare. Chiar si instructorii o apreciaza, desi tentatia unor persoane ar fi aceea de a afirma faptul ca instructorii ar trebui sa ramana adeptii variantei clasice – studierea in profunzime a unei carti de legislatie rutiera.

In plus, pentru cursant este mult mai facil sa isi insuseasca anumite notiuni teoretice prin intermediul unui chestionar, mai ales ca intrebarile se se repeta in anumite teste. Parcurgand toate variantele disponibile devine imposibil ca testul teoretic sa le mai ridice probleme in cadrul sesiunii oficiale.

Accesibilitate din orice loc

Poate ca timpul liber nu va permite sa studiati, in fiecare zi, circa doua ore in fata biroului. Acesta este dezavantajul principal al cartii de legislatie, respectiv lipsa de versatilitate. Pe de  alta parte, in mediul online exista platforme responsive, ceea ce inseamna ca designul site-ului respectiv este prietenos cu utilizatorul indiferent daca este accesat de pe telefon, calculator ori tableta.

Iar, dupa cum va imaginati deja, este mult mai facil sa completezi chestionare DRPCIV de pe smartphone in momentul in care calatoresti cu un mijloc de transport in comun, decat sa iti scoti cartea din geanta/rucsac.

Platformele sunt gratuite si actualizate

Costurile sunt considerabil reduse prin intermediul platformelor de chestionare DRPCIV online, caci nu trebuie sa va mai achizitionati carti de legislatie si CD-uri aferente cu teste. Mai mult decat atat, iese din discutie si probabilitatea ca testele sa se „invecheasca”, site-urile fiind actualizate periodic cu intrebari din grila oficiala, destinata examenului teoretic.