Combina frigorifica, alaturi de alte echipamente electrocasnice, are un rol foarte bine definit intr-o locuinta. Ca alternative la acest echipament am putea aminti frigiderul sau congelatorul, insa o combina frigorifica pe care ati cumparat-o tinand cont de toate detaliile tehnice importante va fi in mod categoric o investitie mai buna.

Ati hotarat sa va schimbati combina frigorifica cu una noua sau tintiti sa faceti un upgrade in bucatarie si sa va cumparati prima combina frigorifica? Acest ghid util te va face sa iei in calcul majoritatea indicatorilor importanti ai acestui echipament, aparatele electrocasnice de acest fel fiind sensibile si intotdeauna expuse deteriorarii datorita uzurii drastice la care sunt supuse de-a lungul timpului.

Designul si finisajele

Cand spunem design ne referim la tot ceea ce tine de dimensiuni si forme, lucruri usor de sesizat si de catalogat drept utile sau inoportune. Fiecare dintre noi stie cam cum ar trebui sa arate combina frigorifica ideala, pornind de la dimensiunea sa si pana la culoare sau forma si pozitionarea usilor. Pe langa acest lucru, luati in calcul si materialul din care este confectionata cat mai ales calitatea si forma manerului.

La nivel de finisaje, lucrurile sunt relativ simple, o combina frigorifica de calitate avand parte de cele mai bune materiale care, ulterior, sunt finisate cu maxima precizie. Daca va doriti o combina frigorifica moderna, puteti cumpara cu deplina incredere un model cu exteriorul din sticla.

Clasa climatica si consumul

Consumul este important pe termen lung, in timp fiind vorba despre o utilizare non stop care va poate scuti de costuri exagerate la factura de energie electrica sau dimpotriva, va poate cufunda in cheltuieli irecuperabile. Toate detaliile legate de consum sunt importante si va sfatuim sa cititi cu maxima atentie informatiile producatorului despre produsul pe care intentionati sa il cumparati, anumite combine frigorifice avand chiar si clase energetice A+++.

Clasa climatica este relevanta? Desigur, aceste detalii nu sunt banale insemne ci pot incadra combina frigorifica intr-o anumita arie de functionare. SN, ST sau T sunt clase climatice prin intermediul carora va puteti da seama in ce conditii de mediu puteti folosi combina frigorifica, o temperatura ambientala care nu se incadreaza in aceste standarde putand defecta echipamentul vostru electrocasnic.

Capacitatea si dispunerea rafturilor sau a sertarelor

Desi producatorii si magazinele de specialitate incearca sa prezinte cat mai pe larg aceste doua caracteristici, informatiile sunt uneori dificil de inteles. Indicat ar fi ca, pentru combina frigorifica pe care doriti sa o cumparati, sa cautati un review in care sa vedeti o analiza detaliata a spatiului de depozitare cat si a dispunerii rafturilor sau sertarelor.

Capacitatea se masoara in litri, o combina frigorifica depasind in cele mai multe cazuri 300 de litri. Modelele mai noi, de capacitate mai mare, asa cum sunt cele side by side, ajung la un volum total de peste 600 de litri, ceea ce inseamna ca aceste produse pot inmagazina cantitati ridicate de mancare si bauturi.

Dispunerea rafturilor sau numarul acestora va indica modalitatea de organizare a hranei sau a bauturilor. Daca sunt mai multe rafturi in frigider, o zona pentru fructe si legume cat si sertare multiple in congelator, necesitatile voastre ar trebui sa fie acoperite in totalitate.

Alte elemente importante atunci cand alegeti o combina frigorifica ar trebui sa fie garantia, diferitele functii de inghetare/congelare, calitatea si forma usilor, functionalitatile multimedia sau garantia si service-ul pe care producatorul le ofera.