Dacă sunteți printre milioanele de persoane care au dificultăți în a da kilogramele în plus jos, probabil că motivele acestui lucru se rezumă la două cauze: ori nu vă puteți controla apetitul – în special poftele pentru alimentele zaharoase și cu amidon – ori nu aveți suficientă energie pentru a duce o viață, cât de cât, sportivă. Indiferent în care dintre situații vă aflați, nutrienții bogați din fructele goji vă pot ajuta să reduceți poftele, dar și să aveți energie pentru a începe o viață sportivă. GojiBioBrasov.ro este un business nișat pe cultura de goji bio de la care puteți achiziționa plante goji, dar, totodată, vă pot învăța de la 0 cum crește și cum trebuie îngrijită o plantă goji bio.

Scurtă poveste a genezei „poftelor”

Alimentele cu conținut ridicat de zahăr și amidon tind să aibă o valoare nutritivă mică. În schimb, ele declanșează o reacție hormonală care duce la pofte incontrolabile. Procesul funcționează astfel:

⦁ Mâncați un aliment cu zahăr și amidon, iar corpul dumneavoastră îl transformă rapid în zahăr din sânge.

⦁ Nivelurile dvs. de zahăr din sânge cresc.

⦁ Ca răspuns, pancreasul produce un nivel ridicat de insulină.

⦁ Nivelurile de zahăr din sânge se prăbușesc.

⦁ Efectul roller-coaster provoacă pofta de alimente mai dulci și mai slabe.

⦁ Ciclul se repetă.

Viteza la care un aliment se transformă în zahăr din sânge (glucoza) este măsurată pe o scală numerică cunoscută sub numele de indicele glicemic (GI). Cu cât este mai scăzută indicația GI a unui produs alimentar, cu atât mai lent se transformă în zahăr din sânge și cu atât este mai puțin probabil ca acesta să stimuleze nevoile incontrolabile de a mânca calorii.

Indicele glicemic scăzut al fructelor Goji

Pe indicele glicemic, o valoare de 100 este atribuită glucozei pure. Alimentele cu o valoare de 70 sau mai mare sunt considerate ca având indicele glicemic ridicat, în timp ce alimentele cu o valoare mai mică de 55 sunt considerate ca având indicele scăzut de GI și sunt mai predispuse să satisfacă decât să crească apetitul. Iata cum se compara indicele glicemic al fructe goji cu alte fructe:

⦁ Goji – 29
⦁ Măr – 38
⦁ Portocală – 42
⦁ Banana – 25
⦁ Stafide – 64
⦁ Pepene verde – 72

Există multe medicamente minune care „teoretic” vă vor ajuta să pierdeți din kilogramele în plus, doar că aceste medicamente nu se pot compara cu o plantație goji bio și cu fructul sănătos care rezultă în urma unei griji sporite față de fiecare arbust de goji. Puteți opta pentru a cumpăra micuțele fructe rosii de la magazin sau, o alternativă mai sigură și 100% bio, să apelați la GojiBioBrasov pentru a avea propria cultura de goji.

Mai multe modalități de control al apetitului

Goji au caracteristici suplimentare care ajută la controlul zaharului din sange și al apetitului. Acestea conțin 21% fibre. Alimentele bogate în fibre moderează nivelurile de zahăr din sânge. Fructele goji crescute atent și corespunzător, precum se întâmplă în cultura de goji bio din Brasov, sunt o sursă bună de crom, un mineral care ajută la controlul glicemiei. Cromul poate, de asemenea, să contribuie la menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Muschiul arde mai multe calorii decat grasimi, promovand un metabolism mai eficient, ceea ce face mai usoara prevenirea cresterii in greutate.

Contracararea depozitării grăsimilor

Stresul joacă un rol esențial în depozitarea grăsimilor. Deoarece boabele Goji pot ajuta la atenuarea stresului, pot preveni o serie de efecte care duc la cresterea in greutate. Când suntem sub stres, glandele suprarenale produc prea mult cortizol. Niveluri excesive de cortizol influențează creșterea în greutate.

GojiBioBrasov este o cultura de goji bio creată cu scopul de a aduce un beneficiu românilor, mai precis, în a-i educa ce înseamnă cu adevărat un fruct goji plantat, crescut și cules corepsunzător. Pentru a vă bucura de prospețimea și beneficile fructelor goji, GojiBioBrasov distribuie unele dintre cele mai calitative și atent crescute plantatii de goji din România