Sunt mandru de faptul ca am lucrat intr-o agentie de optimizare SEO si pot spune ca experienta acumulata in acea companie imi serveste destul de mult chiar si in clipa de fata. SEO nu mai este un business pentru mine ci mai degraba o pasiune care nu o sa dispara prea curand datorita faptului ca obisnuiesc sa citest destul de mult despre fenomen, inca sunt in priza raportat la noile tendinte si imi fac suficient de mult timp ca sa testez destul de mult, chit ca uneori costurile sunt semnificative.

Revenind la ideea unui job intr-o agentie SEO, imi amintesc faptul ca statisticile nu era si inca nu sunt foarte roz in ceea ce ii priveste pe proprietarii de business-uri. Majoritatea dintre ei nu stiu sa isi aleaga un colaborator, drept pentru care au sanse de peste 70% sa ajunga intr-un moment delicat cu afacerea lor online.

Cum se traduce mai exact o alegere neinspirata a unei companii de optimizare SEO? De cele mai multe ori printr-o penalizare algoritmica sau chiar manuala, drept pentru care a alege corect un serviciu de promovare ar trebui sa fie un real obiectiv.

Ce sa faci pentru a beneficia de o campanie SEO corecta

Sunt multe companii de optimizare site-uri foarte bune, cu vechime in bransa si specialisti capabili oricand sa furnizeze rezultate optime in baza unui angajament ferm, care se materializeaza in dese randuri printr-un contract specific. Pornind de la o astfel de premisa favorabila, nu ramane decat sa va faceti un plan de lucru care poate fi similar cu urmatorul:

1. Research complet in randul agentiilor de optimizare SEO – Cautati agentii SEO, filtratile in functie de ce portofoliu de clienti au si care sunt feedback-urile primite din partea clientilor, urmand ca ulterior sa aveti mai multe optiuni din care sa va alegeti un partener. Este importanta vechimea, postura acelei companii si nu in ultimul rand rezultatele pe care aceasta le-a obtinut de-a lungul timpului.

2. Solicitati un audit(chiar si platit, investitia se va dovedi una castigatoare) – Nu este un trend pe plaiurile noastre, cel putin asa par a se comporta persoanele care solicita o oferta de optimizare SEO. De ce un audit efectuat chiar si de catre o terta persoana? Pentru a sti in ce punct al promovarii te afli cu site-ul, ce oferta trebuie sa alegi si care sunt premisele corecte ale promovarii viitoare.

3. Mizeaza pe o terta persoana care sa supravegheze activitatea firmei contractate – Da, exista specialisti SEO, de preferat o persoana alaturi de care ai mai colaborat si ai o anumita incredere, chiar si una provenita pe filiala unei recomandari, care poate supraveghea si iti poate analiza rapoartele pe care le primesti. Daca rezultatele si implicit activitatea pe care colaboratorul vostru nu concorda cu contractul, este mai accesibil sa renuntati la timp decat sa va faceti sperante desarte pentru urmatoarele x luni.

Spre deosebire de un alt serviciu web, optimizarea unui site este o cale mult mai rafinata si mai dificil de contractat/monitorizat. Dar cum resurse exista iar persoane acreditate isi vor da silinta sa te ajute, calea spre succes nu ar trebui sa fie atat de greu de urmat. Succes!