Ne legam de existenta anumitor “momente potrivite” si le asteptam pentru orice. Am auzit de nenumarate ori oameni spunand ca “inca nu e momentul” fie ca vorbeau despre casatorie, despre primul copil sau despre lucruri mult mai banale cum ar fi lasatul de fumat. “Acum nu, dar cand va fi momentul potrivit o voi face. Voi stii cand va veni”.

Serios? Cum vei stii ca a venit acel moment potrivit? Il vei simtii? Cum? Ca pe o adiere in ceafa, ca pe un fior pe sira spinarii, cum se simte “momentul potrivit”, asa, fara greseala? Cum stii ca adierea aia din ceafa asta inseamna? Cum?

Nu ma intelegeti gresit. Doar as vrea sa stiu si eu cum se pune corect problema. Sa inteleg. Sa stiu si eu daca acum e momentul potrivit sau trebuie sa mai astept o zi. Oare daca mai astept pana maine or sa ma ajute astrele, sfintii de serviciu sau karma?
Si daca ma grabesc si fac acum ce-am amanat sa fac atatia ani tot asteptand acel moment potrivit? Daca acel moment e peste numai 2 zile? Sa mai astept un pic, nu? Am asteptat ANI si sa nu mai am rabdare inca 2 zile?

Sa merg la ghici? Sa fie rosie?… Sa fie neagra?…
Presupun ca aia mai curiosii dau in ea. Sa vada acum. Au auzit si ei ca fiind mai curiosi din fire mor ceva mai repede si cine stie daca mai au si alea 2 zile.
Da, asta cu muritul in graba al curiosului e o tampenie. Suntem oameni seriosi, nu mai credem noi in tampenii de-astea. “Vorbe, astre, karma, sfinti si Dumnezeu… bazaconii toate”.
Momentul ala potrivit trebuie stabilit printr-o formula matematica. Doar am evoluat si noi, nu?
Imaginati-va numai, un (a+b)(c+d)=x/2. Ar fi de vis. Sau nu.

Sau si mai bine ar fi ca momentul potrivit sa-si faca cont pe facebook. Sa ne ciupeasca dimineata. Si sa ne dea si o notificare. Daca tot face o treaba sa o faca cum trebuie, zic.

Voi cum simtiti momentul potrivit pentru urmatoarea miscare?