Fierul forjat a fost, este si va ramane mult timp de acum in colo, materialul  care reprezinta duritate, taria si maiestuozitatea in constructii. Este vorba in primul rand de acea senzatie rece si in acelasi timp de eleganta, oferita de obiectele realizate din fierul forjat.

Dar haideti mai intai sa vedem ce se poate realiza din fier forjat. Din fier forjat, se realizeaza de cele mai multe ori, garduri pentru cei ce stau la casa. Un astfel de gard insa, va impune intotdeauna un anumit rang casei dar si proprietarului acesteia. Este atat sobru cat si elegant, asa cum am mai amintit deja, iar modelele ce pot fi realizate din fier forjat, nu pot fi realizate din nici un alt fel de confectii metalice. Iata asadar, un nou atu al alegerii fierului forjat in diverse constructii. Este unic atat prin posibilitatile de modelare cat si prin rezistenta atribuita constructiei din care face parte.

Datorita faptului ca fierul forjat este un metal maleabil, din el se pot obtine cu o oarecare usurinta, forme fine, cum ar fi cele ale balustradelor de interior. Daca va primi si o culoare potrivita, o balustrada plus o scara din fier forjat, se vor incadra perfect in orice ambient al unei case.

Si nu numai atat se poate face din fier forjat. Acest metal poate fi utilizat pentru realizarea obiectelor de mobilier de exemplu. Pentru un foisor de var, va merge perfect o masa din fier forjat si sticla pe deasupra iar alaturi, cateva scaune realizate din fier forjat si lemn.