Modalitatea de cautare si de selectionare a informatiei. Acesta este primul aspect asupra caruia ne vom orienta atentia, diferentele fiind mai mult decat vizibile. Singura trasatura comuna este reprezentata de alegerea mediului online drept sursa principala de informare, ea fiind urmata indeaproape de persoanele din randul cunostintelor si al prietenilor, pentru ca abia apoi sa fie solicitate sfaturile consultantilor din magazinele fizice.

Procentajele sunt totusi diferite, pentru acelasi segment de produse – echipamente si dispozitive din aria IT & Tech – doar 35% dintre femei alegand sa se informeze din mediul online, spre deosebire de cei 49% dintre barbati. Si in cadrul serviciilor de telecomunicatii barbatii par a fi cei mai increzatori in prezentarile, pachete si ofertele din mediul online, un procent de 43% optand pentru mediul online, in detrimentul procentului de 37% pe care il sustine publicul feminin. In sectorul vestimentar, alegerile tind spre aceeasi distributie a procentelor, 32% dintre femei, respectiv 37% dintre barbati optand pentru sesiunile de shopping online.

Loialitatea fata de o companie, indiferent de platforma utilizata. Chiar daca nu apeleaza la reprezentantele propriu – zise ale brandului favorit, 44% dintre femei raman loiale aceluiasi producator de imbracaminte, produse alimentare ori cosmetice, indiferent ca achizioneaza produsele de pe un site de anunturi gratuite online, de pe o pagina de Social Media ori din catalogul unui magazin online.

Nu acelasi lucru se poate afirma despre publicul masculin, 36% dintre barbati declarand faptul ca ar schimba fara retineri brandul uzual daca ar observa o oferta mai buna la concurenta. Domeniile care pun cel mai bine in valoare loialitatea clientilor difera in functie de gen, femeile fiind loiale compniilor care furnizeaza servicii de telefonie & internet, serviciilor medicale ori brandurilor de imbracaminte si incaltaminte, in timp ce barbatii au grija sa isi completeze lista cu branduri din industria automobilelor ori a dispozitivelor electronice si electrocasnice.

Aspectul decizional. Daca vorbim despre servicii, atunci pentru ambele categorii ale publicului general primeaza raportul dintre calitate si pret, precum si garantia pe care o primesc din partea prestatorului. Cel de-al doilea aspect comun se refera la planul financiar si la termenii de livrare, 20% dintre femei si 29% dintre barbati considerand aceste aspecte deosebit de importante atunci cand vine vorba de alegerea unui anumit furnizor.

La polul opus, in momentul in care ne gandim la achizitionarea produselor propriu – zise, procentele se modifica, 35% dintre femei alegand calitatea si termenul de garantie drept puncte de referinta, spre deosebire de procentul de 29% care caracterizeaza publicul masculin. Pentru barbati, imaginea brandului cantareste la fel de mult precum in viziunea publicului feminin, 21% dintre cumparatori notand acest aspect pe lista factorilor de decizie. O ultima diferenta se raporteaza la influenta pe care o poseda ofertele promotionale asupra celor doua grupuri target, 55% pentru femei si 36% pentru barbati.