„Nu este vorba despre taierea tuturor retelelor sociale, ci despre gasirea unui echilibru”, a adaugat Mushlock.

Potrivit Centrului de Cercetare Pew, constatarea faptului ca echilibrul a devenit o prioritate pentru majoritatea celor 69% din populatia americana care utilizeaza social media astazi.

Pentru a gasi un echilibru, Mushlocks adauga ca este important sa puneti la indoiala practicile si comportamentele celor din social media. Este sa ne conectam cu ceilalti? Vreau sa primesc afirmatie din ceea ce postez? M-am plictisit si vreau sa completez timpul liber? Pierd timpul cand sunt pe retelele de socializare? Prietenia mea este afectata de utilizarea mea de retele sociale? Imi este greu sa imi pun telefonul la o parte cand sunt cu altii sau cand ar trebui sa lucrez sau sa dorm?

„O multime de oameni isi folosesc telefoanele inainte de culcare si stiu ca poate contribui la faptul ca persoanelor le este greu sa adoarma si sa iti intrerupa somnul”, a adaugat Mushlock.

In timp ce Mushlock spune ca utilizarea sanatoasa a retelelor sociale va varia de la o persoana la alta, este important sa exersati sa va lasati telefonul pe o perioada de una sau doua ore pe zi si sa observati daca apare anxietate sau stres.