Echinaceea si  Gingko Biloba sunt doua remedii naturiste pe care le-as recomanda tuturor persoanelor dragi in momentele stresante sau vulnerabile din viata.  Desi nu ma asteptam la asemenea rezultate, aceste doua plante au reusit sa ma convinga ca medicina naturista are meritele sale incontestabile.

Despre echinaceea stiam deja, din auzite, ca ajuta la prevenirea racelii si chiar la tratarea ei mai rapida. Gingko Biloba, in schimb, era o denumire care imi suna cumva cunoscuta (probabil de la parintii mei care o foloseau), dar n-aveam idee cum ma poate ajuta sa ma simt excelent. Intre timp am aflat multe lucruri despre eficacitatea acestor doua remedii naturiste, testandu-le chiar pe pielea mea.

Echinaceea m-a ajutat sa scap de guturai

Sezonul gripelor si al racelilor era pentru mine o corvoada. La prima adiere mai rece, deja simteam cum nasul mi se congestioneaza si gatul facea orice inghitire de apa o reala provocare. Nu trecea o luna fara sa racesc cel putin o data, iar momentele cand puteam sa respir normal erau rare, cel putin pana la venirea primaverii.

Toate astea pana cand o colega de facultate mi-a spus ca ea nu mai raceste de cand ia echinaceea, o planta considerata a fi una dintre cele mai bune tonice imunitare. Asa am inceput sa iau tinctura de echinaceea si sa beau ceai din aceeasi planta, chiar si in perioadele in care nu aveam simptome care sa ma anunte ca ma paste o raceala, o rinita sau o sinuzita. In prezent, pot sa ma laud cu o performanta unica pentru mine: guturaiul m-a ocolit toata iarna!

 Cum m-a ajutat Gingko Biloba sa scap de vesnica mea oboseala

Primele capsule cu Gingko Biloba pe care le-am vazut vreodata se aflau in sertarul de medicamente al parintilor mei. I-am intrebat atunci la ce ajuta, iar tata mi-a spus ca il scapa de problemele circulatorii.

Abia acum un an am aflat ca, pe langa acest beneficiu important al plantei pentru sanatate, mai exista multe altele: stimularea metabolismului, reglarea activitatii neurotransmitatorilor, facilitarea transportului de oxigen catre creier, controlul colesterolului, tratarea afectiunilor ORL si chiar a unor boli de piele, cum este psoriazisul.

Dar cel mai important beneficiu pentru mine a fost efectul pozitiv asupra functionarii creierului. Cum am inceput un tratament cu suplimente naturiste pe baza de Gingko Biloba, la recomandarea medicului de familie, am constatat ca ma simt mult mai energica, atentia mea distributiva s-a imbunatatit, memoria a inceput sa dea un randament incredibil si trezitul de dimineata a incetat sa mai fie o problema pentru mine.