Se gasesc:

1. Manchester United, o echipa de top cu foarte bune rezultate sportive si cu jucatori de exceptie, ce a fost fondata in 1878, dar numele actual il are incepand cu anul 1902. Echipa se poate lauda cu un numar inpresionant de trofee castigate atat in campionatele si cupele interne, cat si in cupele europene.

2. Arsenal este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din campionatul Angliei, fiind echipa cu cea mai lunga perioada neintrerupta in topurile englezesti. In 2012, Arsenal se afla pe locul patru in topul celor mai valoroase cluburi din lume, cu o valoare estimata la 1,3 miliarde de dolari.

3. Chelsea este o echipa de renume care si-a petrecut cea mai mare parte a istoriei clubului in topul clasamentului Angliei. Inca de la infiintare si-a jucat meciurile de acasa numai pe stadionul Stamford Bridge.

4. Liverpool este clubul care a castigat mai multe titluri europene decat orice alt club englezesc. In afara de performantele obtinute in cupele europene, Liverpool se poate lauda cu un palmares bogat si in cupele interne.

Aceste patru echipe sunt cele care au dominat campionatele interne ale Angliei, dar si cupele europene la care au participat. Orice clasament al campionatelor din Anglia din trecut va fi consultat, se va putea vedea dominanta acestor patru echipe. Pe langa acestea, mai sunt echipe de renume cum ar fi Manchester City, Tottenham Hotspur, Everton, Aston Villa, care au mereu un cuvant de spus in Premier League.

Un top al echipelor englezesti se poate gasi pe un site de profil, locul unde se poate urmari si evolutia echipelor in diverse competitii. Campionatul Angliei este recunoscut drept unul din cele mai bune (daca nu chiar cel mai bun) din lume, aici fiind investite sume uriase. echipe la care se pot gasi si cei mai valorosi jucatori cu care acestea fac performanta.