Mixerele reprezinta o investitie principala in orice brutarie comerciala, dar si in bucatariile obisnuite. Fie ca este folosit intr-un magazin sau intr-o bucatarie personala, achizitionarea mixerului potrivit este esentiala pentru a produce aluaturi, paine, precum si diverse glazuri si umpluturi.

In functiile de nevoile specifice pe care le ai, sa achizitionezi mai mult de un mixer cu bol poate ajuta la maximizarea productivitatii, eficientei si calitatii.

Cu mai multe tipuri si dimensiuni de mixere, poti obtine rezultatele dorite intr-un mod mult mai rapid, asigurandu-te, de asemenea, ca mixerul potrivit este disponibil pentru diferite loturi si retete- rezultand produsul finit de calitate dorit.

De ce este atat de important sa alegi mixerul potrivit?

Diferitele aluaturi si ingrediente se amesteca diferit. Aluatul pentru paine artizanala are cerinte de amestecare mult mai diferite decat glazura pentru prajituri, iar anumite ingredinte sunt mai potrivite pentru anumite stiluri de mixere.

In plus, dimensiunile diferite ale aluaturilor necesita uneori mixere cu bol de dimensiuni diferite. Realizarea unui aluat mic intr-un mixer prea mare impiedica amestecarea ingredientelor, ceea ce influenteaza calitatea produsului finit. Atunci cand aluatul solicita un volum mai mare de ingrediente, utilizarea unui mixer prea mic poate necesita divizarea acestuia in mai multe parti, ceea ce sporeste timpul de munca si diminueaza productivitatea. De asemenea, un mixer supraincarcat tinde sa incetineasca si, prin urmare, sa nu se roteasca la viteza optima pentru reteta care influenteaza produsul.

Utilizarea mixerului necorespunzator poate contribui, de asemenea, la reducerea duratei de viata a echipamentului. Supraincarcarea unui mixer ar putea provoca o scurgere de ulei, deteriorarea motorului sau ar putea duce la ruperea carligului de aluat.

Alegand un mixer cu o marime potrivita ajuta la maximizarea productivitatii si a calitatii, iar investitia in mixere cu bol de diferite tipuri si dimensiuni poate oferi o mai mare versalitate, atat in brutarie, cat si in bucataria personala.

Alegerea mixerului potrivit

Pentru a selecta mixerul potrivit pentru brutarie sau bucataria personala, ia in considerare in primul rand dimensiunea si tipul mixerului. In acest context, dimensiunea mixerului se refera la volumul bolului. Dimensiunea corecta a mixerului necesita, de asemenea, luarea in considerare a tipurilor de aluate pe care le veti coace.

Bolurile mixerelor cu bol sunt disponibile intr-o gama larga de dimensiuni, de la 5 litri la aproximativ 140 de litri.