Unele afectiuni acneice pot fi tratate de catre dermatologi cu ajutorul ghetei carbonice, ne sfatuieste siteul dioxid.ro. Aceasta metoda este numita in mod popular terapie prin topire. Un ttatament cu gheata carbonica se poate desfasura doar intr-un laborator dermatologic, de catre personal specializat si este valabil doar in cazul acneei care acopera fata. Acest proces poate reduce semnificativ cicatricile ramase in urma acceselor grave de acnee si poate aduce beneficii uriase tratarii si mentinerii unei pieli frumoase.

Evident, va recomandam sa aflati mai multe chiar de la sursa: adica sa consulatti cabinetul unui dermatolog cu o reputatie buna si sa cereti informatii referitoare la avantajele si preturile unei interventii cu gheata carbonica. Nu uitati bineinteles sa va intereseati de potentialele riscuri si efecte adverse asociate cu un astfel de tratament.

Puteti incepe sa va pregateti pentru un tratament cu gheata carbonica chiar de acasa, inainte ca orice ce fel de interventie asupra pielii dumneavoastra sa aibe loc. Daca luati masurile necesare cu o saptamana inainte, veti preveni orice eventuala reaparitie a acneei. Metoda de tratate a acneei discutata in acest articol vine impruna cu o rutina de curatate a pielii fara folosirea de sapun. Exista tot felul de detergenti destul de duri in compozitia sapunului, alaturi de parfumuri care ar putea accentua acneea si inrautatii situatia pielii dumneavoastra prin producerea de si mai mult sebuum.

Eforturile dumneavoastra in ceea ce priveste pregatirea trebuie sa includa evitarea produselor uleioase de ingrijire a pielii, cum sunt loctiunile si cremele, si a produselor cosmetice pe baza de uleiuri (pudre sau fond de ten). Decizia de a nu mai folosi astfel de produse va ajuta la prevenirea infundarii porilor pielii, infundare care duce la cresterea producerii de sebuum.
Cum functioneaza tratamentul cu gheata carbonica si ce ar trebui sa stii?

De indata ce dermatologul incepe sa foloseasca aceasta solutie pentru a-ti trata tenul, va trebui sa cooperezi in totalitate pentru a obtine impreuna cele mai bune rezultate. Dermatologul va plasa un cub de gheata carbonica de aprozimativ 10 cm intr-un tifon si il ba bate usor cu un ciocanel pana cand gheata va fi maruntita bine de tot. Rezultatul va fi depozitat intr-o solutie speciala pe baza de alcool.

Dupa aceea, doctorul iti va aplica solutia peste toate zonele afectate ale fetei tale. Procesul nu este eficient doar daca pacientul va lasa solutia sa stea pe fata intregul timp recomandat de medic, in functie de conditia acneei si de tipul de ten.

Dupa ce tratamentul se va termina va trebui sa respecti recomandarile doctorului si sa te prezinti la control. S-ar putea sa urmezi un tratament cu antibiotice care iti va fi prescris pentru a facilita vindecarea mai rapida si a prevei dezvoltarea de infectii.

Din pacate, un tratament cu gheata carbonica este destul de dureros. Gheata este atat de rece incat vei simti pur si simplu ca iti ia fata foc. Este posibil sa suferiti usoare sangerari, iar tenul se va umfla si se va inrosi considerabil, facand necesare injectiile cu cortizon pentru ameliorarea durerii.
Puteti anticipa si formarea de coji in urma tratamentului, insa acestea se vor vindeca si in timp nu se vor mai vedea deloc. Vindecarea este si ea dureroasa, insa eficienta tratamentului este cunoscuta si apreciata de multi doctori.