Temperaturile din ce in ce mai mari incep sa isi faca aparitia, iar locuitorii marilor orase au o singura intrebare in gand: ce vor face in momentul in care aerul de afara va fi aproape irespirabil?

Evident, raspunsurile cele mai frecvente vor avea drept subiect o zona montana, o statiune la mare, o piscina sau o tara in care soarele nu este atat de prezent.

Cea mai la indemana solutie insa, este achizitia unui aparat de aer conditionat. Pentru casa sau pentru birou, aerul conditionat a inceput sa devina indispensabil, fiind un dispozitiv care ofera o varietate mare de beneficii:

– Asigura un confort termic sporit;

– Este sanatos ( contrar opiniei publice).

Cum alegi un aer conditionat eficient, insa?

Este clar ca ai nevoie de un aer conditionat. Ramane de vazut ce faci in momentul in care te decizi sa faci o astfel de achizitie. Nu este suficient sa vizezi un aer condiționat ieftin, deoarece, de multe ori, ieftin nu înseamna tocmai bun. Evident, exista si exceptii, insa pretul nu ar trebui sa fie punctul de pornire.

Calitatea aparatului este cea care trebuie sa fie cea mai importante, iar aceasta este data de urmatoarele elemente:

– Tipul compresorului. Cauta o oferta de aer condiționat cu inverter  , deoarece este o tehnologie moderna ce te ajuta să faci o economie substantiala în timp și sa te bucuri de aparat inclusiv iarna

– Filtrele. Este foarte important ca aparatul pe care il alegi sa aiba filtre de o calitate superioara. Nu trebuie sa alegi filtre organice, deoarece costul lor poate sa fie foarte mare. Este bine sa alegi totusi, niste filtre care se pot curata usor si care pot rezista. Otelul inoxidabil este un material care este foarte eficient atunci cand vine vorba despre filtre.

– Functiile pe care le ofera aparatul. Exista aparate de aer conditionat din ce in ce mai performante, care asigura functii superioare cum ar fi generarea de plasma. Aceasta reduce bacteriile cu pana la 99% si sporeste gradul de confort.

-Zgomotul. Nu trebuie sa fie neglijat zgomotul. Chiar daca in teorie, nu pare a fi un criteriu esential, este extrem de important, deoarece poate genera un disconfort serios pe termen lung.

– Senzorii. Daca tot alegi sa cumperi un aparat de aer conditionat, este bine sa o faci la modul superlativ. Alege aparate care dispun de senzori ce detecteaza prezenta umana. In felul acesta poti face economie de energie si poti avea tot timpul temperatura dorita in camera.