Noile modele care complecteaza gama Honda in Europa au fost prezentate de catre presedintele Honda Europe Manabu Nishimae in cadrul conferintei de presa ce a avut loc la standul pe care Honda il are la Salonul Auto de la Paris.

Astfel europenii vor primi doua versiuni noi ale Hondei Civic. Este vorba de versiunea break dar si de modelul sport Honda Civic Type R, acesta din urma fiind disponibil din anul 2015.
Modelele Honda sport starnesc pasinuni puternice in randul fanilor masinilor japoneze, in special al celor Honda. Aceste este motivul pentru care, pe langa lansarea nuoul Honda NSX japonezii lucreaza la varianta Civic Type R pentru Europa.

De multi ani Type R s-a consacrat in randul cel mai impatimiti fani ai masinilor sport si poate si din aceasta cauza inginerii de la Honda vor sa stabileasca noi standard de performanta si manevrabilitate odata cu dezvoltarea noului model care va beneficia din plin de experienta si tehnologia utilizata de Honda in cadrul Campionatului Mondial de Turisme WTCC, unde recent a anuntat si campionul WRC Sebastien Loeb, ca v-a participa din 2016.

Noua Honda Civic Type R se doreste a fi cea mai rapida masinia cu tractiune fata de pe fabulosul circuit de la Nurburgring.

Despre rotile noilor modele oficialii nu au emis prea multe informatii insa se pare ca pe Civic Type R clientii pot alege intre anvelope si jante pe 16 si 17 inch. Bineinteles cei mai infocati fani pot sa monteze chiar si anvelope pe jante de 18 inch. Pe anumite site-uri cumparatorii pot alege dintr-o gama diversificata de anvelope care se potrivesc pe noile Honda Civic.

Daca Civic Type R urmeaza sa isi faca debutul doar din 2015, variant standard va beneficia de noul motor de 1.6 i-DTEC inca de anul viitor. Acest motor diesel are cel mai mic nivel de emisii de CO2 din clasa sa. Cu doar 94g/km emisii CO2 o sa ofere echilibrul perfect intre performanta si economia combustibilului.