Ai o pisica pretentioasa la mancare? Ai observat ca mananca bine in general, insa doar ce vrea ea? Afla ca pisicile sunt foarte sensibile pana si la textura si aroma hranei – asadar s-ar putea ca hrana pe care i-o oferi sa nu fie potrivita pentru pisica ta.

Cateodata pisicile fac astfel de mofturi la mancare si atunci cand au probleme digestive. Deci, trebuie sa  mergi cu ea la un control veterinar si sa afli care sunt cauzele mofturilor. Daca e pur si simplu pretentioasa, va trebui sa o dresezi ca sa fi sigur ca nu va deprinde astfel de obiceiuri proaste si pe viitor, iar daca are o problema digestiva va trebui sa o hranesti pentru o vreme cu hrana de pisici cu sensibilitati digestive.

Un produs eficient pentru echilibrarea oricaror probleme digestive este Royal Canin Sensible, aceasta este o hrana de pisici ce ajuta la:

  • consolidarea sigurantei digestive
  • echilibrarea florei intestinale
  • scaderea continutului de reziduuri proteice in intestin

 

Asadar, urmand o dieta cu acest tip de hrana pisica ta isi va recapata echilibrul alimentar si in scurt timp nu va mai face mofturi la mancare.

Dar, daca dezechilibrul ei este de natura emotionala, adica pisica vrea sa primeasca atentie, recompense si doar mancarea pe care o prefera, va trebui sa inveti cum sa o dresezi dar si sa afli mai multe despre nevoile ei.

Iata cateva sfaturi pe care ai putea sa le pui in aplicare:

– alege un regim alimentar si nu te abate de la el. Pisica va intelege in final ca nu primeste recompense pentru incapatanare si mofturi.

– nu o deranja cand mananca. Pisicilor nu le place sa le urmaresti in timpul mesei.

– curata bine vasul pentru mancare al pisicii. Dupa fiecare masa vasul trebuie spalat pentru ca pisicile au un miros foarte sensibil si s-ar putea ca mirosul resturilor de mancare sa le supere.

– alterneaza mancarea uscata cu cea umeda. La un moment dat, hrana uscata devine greu de mestecat.