Intr-o lume a mercantilismului, materialismului si secularismului sa-ti hranesti sufletul nu ne este la indemina. Dimpotriva, viata spirituala a devenit o provocare in ziua de azi. Ce trebuie facut pentru a cultiva o mai adinca viata spirituala intr-o lume unde acest lucru nu este sustinut. Pentru a avea o mai buna sanatate spirituala o persoana trebuie sa-si dezvolte obiceiuri bune.

Obiceiurile bune ajuta la dezvoltarea credintei,care in schimb adauga sens, scop si semnificatie vietii tale, putind sa-ti traiesti viata la un potential optim. Pentru a-ti cladi o viata spirituala puternica, ai nevoie sa urmaresti niste sfaturi practice. Cind punem in planul doi lucrurile bune din viata noastra riscam sa stagnam din punct de vedere spiritual si avem tendinta de a dezvolta o atitudine pesimista.

Este important a petrece putin timp, in fiecare zi pentru a te ruga. Incepeti si sfirsiti ziua cu o rugaciune de multumire catre Dumnezeu pentru tot ce v-a dat. Faceti acest lucru chiar si daca ati avut o zi grea.
Pentru a imbunatati sanatatea spirituala este foarte important sa cultivati timp pentru a sta in solitudine. Faceti-va timp pentru dumneavoastra si explorati energiile din voi.

Puteti practica meditatia si comuniunea cu Dumnezeu.Indreptati toate problemele si nelinistele spre Dumnezeu, aveti incredere in el si credeti ca este acolo pentru a va ajuta in necazuri. Impartasiti dragoste oriunde va veti duce. Devotati-va unei cauze nobile. Facind aceast lucru, veti creste spiritual si veti putea dobindi un mai adinc sentiment de implinire. Puteti petrece timp cu oameni deschisi la minte, cu care impartasiti o legatura spirituala. Puteti folosi acest timp studiind, rugindu-va sau pur si simplu fiind impreuna.

Daca vreti sa cresteti in traire spirituala, trebuie sa va stabiliti prioritatile si sa excelati, indiferent de circumstante.Trebuie sa credeti ca fiecare din noi a fost inzestrat cu o facultate unica. Tot ce trebuie facut este sa le identificati si sa le folositi cel mai bine cu putinta. Veti descoperi o mai mare cunoastere practicindu-le cu constiinciozitate.