2.Casatoria unui cetatean american nu este o cale directa de a deveni un cetatean american, in opinia lui Moore. „Unii oameni nu au niciun traseu inainte, chiar daca sunteti casatoriti cu un cetatean american, chiar daca copilul lor are un handicap, nu conteaza”, a explicat Moore. Conform legii, daca cineva intra nelegal in SUA de doua ori, nu exista un traseu pentru a deveni cetatean daca nu parasesc tara timp de zece ani. Luati in considerare exemplul lui Moore despre o femeie care a venit in SUA in mod ilegal, deoarece familia ei era saraca. Sa spunem ca dupa cativa ani se casatoreste cu un cetatean american si are copii. Acum, sa spunem ca se intoarce in tara de origine pentru ca mama ei este bolnava. Cand se intoarce in S.U.A., va fi intrat ilegal in tara. Chiar daca nu are cazier judiciar, pentru ca a intrat in SUA in mod ilegal de doua ori, nu ar avea calea cetateniei daca nu s-a mutat din tara timp de zece ani, cu sau fara familia ei. Potrivit lui Moore, multe familii se ocupa de astfel de probleme. Chiar daca ar fi intrat o singura data in SUA in mod ilegal, procesul de a deveni cetatean ar dura doi pana la patru ani si 10.000 de dolari.

3. Actiunea in favoarea copiilor (DACA) nu este o cale de a deveni cetateni. „Nu exista nici o cale de acum pentru ca ei sa aiba rezidenta sau cetatenie doar in virtutea faptului ca au DACA”, a spus Moore.