Imigratia este o problema stringenta astazi, deoarece ne umple feedurile de stiri si domina comentariul politic. Legea privind imigratia este extrem de complexa, ceea ce face dificila angajarea in discurs fara a cunoaste faptele. O mare parte din retorica cu care suntem expusi in conversatie si politica nu este intotdeauna reprezentativa pentru adevar, in ceea ce priveste modul in care imigratia functioneaza cu adevarat. Fiind echipat cu informatiile corecte nu numai ca va va ajuta sa luati decizii politice solide, dar, in timp, va veti ajuta sa schimbati naratiunea.

Am vorbit cu Meghan E. Moore, co-fondator si avocat la Avanti Law, care este pasionat de legea imigratiei, pentru a dezvalui cateva conceptii gresite despre imigratie.

1. Legea imigratiei nu s-a schimbat inca din anii 1990. In 1996, presedintele Clinton a semnat Legea privind imigratia ilegala si responsabilitatea imigrantilor (IIRIRA sau IIRAIRA), care a dus la sistemul de imigratie pe care il vedem astazi. Multi sustin ca acest proiect de lege a condus la cresterea deportarilor si a facut mai dificila calea cetateniei pentru multi oameni. Potrivit lui Moore, este imposibil ca, in anumite situatii, imigrantii sa devina cetateni americani, chiar daca sunt casatoriti cu un cetatean american.