Despre asigurarea de tip CASCO stim cu totii ca este una dintre politele de asigurare auto al carei caracter este unul optional, dar nivelul de protectie pe care aceasta va fi insa in masura sa il acopere este unul cu mult mai mare decat in cazul asigurarilor auto de tip RCA, protectia pe care aceasta asigurare o vonfera fiind insa pentru autovehiculul asigurat si nu pentru acela pe care l-am putea avaria in cazul unui accident auto, asa cum se intampla cu polita obligatorie.

Numarul de riscuri pe care acest tip de oferta va fi in masura sa il acopere este insa unul cu mult mai mare de atat, uneori clientii reusind sa se bucure de un nivel de 100% pentru masinile pe care ei le conduc. Cele mai bune asigurari CASCO sunt acelea de tipul full CASCO. Cu ajutorul unor astfel de oferte, persoanele asigurate se vor putea bucura de protectia cea mai inalta, atat in caz de accident, cat si in cazul in care ar putea avea loc furtul autoturismului sau avariile ce pot fi aduse in cazul in care exista o tentativa de furt a acestuia.

Pretul pentru o asigurare CASCO variaza de la o masina la alta, dar si in functie de riscurile ce vor urma a fi acoperite prin intermediul acestei polite de asigurare auto. In plus, pentru a putea avea intotdeauna garantia celui mai bun pret pentru acest tip de asigurare, clientii vor intotdeauna de posibilitatea calcularii pretului pentru aceasta asigurare, folosind o aplicatie foarte simpla denumita calculator de asigurari auto CASCO.

Completand fiecare rubrica din cadrul calculatorului de asigurari auto CASCO, clientii vor putea afla foarte usor pretul acestei asigurari, fara sa piarda o cantitate de timp importanta. Astfel, cele mai bune oferte CASCO le vor aduce clientilor preturi dintre cele mai bune si corecte in acelasi timp si nimeni nu va trebui sa isi mai faca probleme din acest  motiv, deoarece asigurarea va fi aceea care sa le confere nivelul de protectie cel mai bun, asa  cum niciun alt tip de o asigurare nu o va putea face.

Cu ajutorul ofertelor de asigurarre auto CASCO, soferii nu vor mai avea apoi niciun altfel de motiv pentru care sa se mai ingrijoreze in vreun anume fel din acest motiv si asigurarea auto CASCO le va conferi un bun nivel de protectie intotdeauna. Ceea ce ei vor trebui insa sa retina este dat de faptul ca aceste asigurari vor putea fi incheiate doar pentru autovehiculele cu o vechime de maximum 12 ani, pentru masinile maivechi de atat, asigurarea auto CASCO nu va putea fi incheiata.