Pentru a va ajuta sa intelegeti cum diferite actiuni va afecteaza scorul de credit, multe site-uri ofera rapoarte de credit gratuite si instrumente care va permit sa ramaneti la curent si sa va urmariti scorul in timp. Asigurati-va ca verificati recenziile si verificati legitimitatea site-ului inainte de a introduce informatiile dvs. In plus, multe companii de carduri de credit ofera acces gratuit la rapoartele de credit online in mod regulat pentru a oferi clientilor o modalitate mai usoara de a ramane la curent cu finantele lor.

Intelegerea capacitatilor cardurilor emergente
Metode alternative de plata, cum ar fi cardurile de credit si de debit, exista acum de zeci de ani si au crescut in popularitate datorita comoditatii lor in comparatie cu numerarul, dar tehnologia a evoluat si mai mult pentru a permite cresterea platilor fara contact. Luati in considerare aceste capacitati pe care multe carduri le ofera acum:

Cardurile cu cip (EMV) utilizeaza tehnologie inteligenta pentru a stoca date pe microcipul incorporat in card, permitand un nivel suplimentar de securitate cu un cod unic generat ca parte a fiecarei tranzactii pentru a mentine informatiile de plata mai sigure decat glisarea benzii magnetice.

Cardurile fara contact sunt echipate cu tehnologie de comunicare in camp aproape, care permite efectuarea platilor la un terminal fara a glisa sau introduce. Numele membrului cardului, informatiile de facturare si codul de securitate nu sunt transmise niciodata atunci cand cardurile care poarta indicatorul fara contact sunt atinse pe un terminal echipat.

Platile pe dispozitive inteligente pot fi efectuate prin adaugarea cardului dvs. de credit sau de debit in aplicatia de portofel de pe smartphone sau tableta. Aplicatiile pot fi, de asemenea, adaugate la unele ceasuri inteligente pentru a face si mai usor platile fara contact la comerciantii participanti.