Primul lucru de care trebuie sa tii cont dupa ce ti-ai montat noul parchet masiv este sa nu tarai mobila pe noul parchet, fiindca s-ar putea zgaria cu usurinta. Nu distruge frumuseatea naturala a lemnului ci incearca sa pui mici padele la picioarele mobilierului. Parchetul masiv provine din copaci – care sunt lucruri vii. Ca rezultat, lemnul daca primeste apa, se umfla, asadar cand te apuci sa speli parchetul incearca sa folosesti cantitati mici de apa.

In curatarea parchetului masiv cel mai indicat este sa folositi o carpa umeda. Poti folosi cu incredere substante de intretinere a lemnului, cei mai buni specialisti chiar ne recomanda sa folosim cu incredere produsele Bona. Asigura-te ca solutia folosita este potrivita pentru finisarea pardoselii. Trebuie sa cititi cu atentie detaliile si instructiunile de pe solutiile de intretinere deoarece acestea difera. Fii sigur ca pentru parchet masiv simplu folosesti solutia potrivita, si nu solutia pentru parchet laminat.

Daca aveti o podea lacuita iar lacul nu este prea vechi, puteti folosi o masina de slefuit parchetul la modul fin. Aceasta va indeparta aproape in totalitate murdaria si ii va oferi pardoselii o stralucire aparte. Acest proces este o solutie rapida si eficienta pentru pardoselile ce nu au mari defecte, decat pierderea luciului. Daca podeaua are in schimb o multime de zgarieturi, producatorii de parchet masiv ne recomanda folosirea masinii de slefuit la capacitate maxima, indepartand vechiul strat de lac si adaugand altul nou.

Daca aveti o pardoseala din parchet uleiat/ceruit, procesul este asemanator, iar masina de slefuit va poate ajuta sa reinviati pardoseala locuintei dumneavoastra. Daca aveti parchet uleiat, este recomandat sa efectuati o astfel lucrare de intretinere in fiecare an. Acest lucru va prelungi viata parchetului si-l va face sa arate ca nou.

Frumusetea oferita de parchetul din lemn masiv, din lemn de stejar sau de parchetul din lemn de bambus, este aparte si va ramane un lucru frumos si apreciat multi ani de acum inainte.