In sens clasic, uniforma reprezinta un ansamblu de piese complementare care se subordoneaza aceluiasi stil. Printre elementele de baza se numara vestele, sacourile, camasile, pantalonii sau fustele cu o croiala standard, toate acestea fiind finisate cu ajutorul unei perechi specifice de incaltaminte. In functie de job-ul respectiv, ansamblul poate fi completat si cu alte accesorii, ele fiind deosebit de utile pentru protectia anumitor zone ale corpului sau pentru configurarea unui design prestabilit: papioanele, manusile, esarfele, sorturile ori bonetele.

Modul in care arata echipamentul de lucru al angajatului reprezinta un detaliu important pentru antreprenorii care doresc sa ofere clientilor, furnizorilor si partenerilor de afaceri siguranta ca acestia lucreaza cu o companie „profesionista”, unde respectarea normelor de protectie, imaginea si reputatia de ansamblu sub aspecte puse la loc de cinste.

Fie ca vorbim despre un centru SPA, despre un restaurant de lux din mijlocul capitalei, despre un bistro cu preparate „in – house” sau despre o firma de curatenie, echipamentele angajatilor trebuie sa fie in conformitate cu standardele calitative stabilite, iar aici ne raportam deopotriva la piesele care le compun vestimentatia si la materialele din care acestea sunt confectionate. Iar pentru ca am stabilit faptul ca investitia in articolele de imbracaminte horeca reprezinta o necesitate pentru prosperitatea afacerii dumneavoastra, noi va oferim cateva sfaturi adiacente pentru a intra in posesia celui mai bun raport calitate – pret.

Transforma alegerea echipamentelor intr-o prioritate. Desi sunt multe alte aspecte pe care trebuie sa organizati pana in momentul lansarii, incercati sa nu lasati pe ultima suta de metri aceasta sarcina, tocmai pentru ca nu veti mai putea parcurge toate etapele negocierii. In plus, veti intampina probleme si din punctul de vedere al masuratorilor, pentru ca acestea necesita timp si energie atat din partea angajatilor, cat si din partea producatorului de echipamente. Mai bine prioritizati aceasta investitie, asta pentru ca primele zile sa nu va gaseasca angajatii imbracati in haine din propriile lor garderobe.

Stabiliti o legatura intre afacerea dumneavoastra si uniforma angajatilor. Fie ea una colorisitica, ori una centrata in jurul unui singur simbol. Stilul vestimentar pe care il vor adopta angajatii trebuie sa coincida cu logo-ul si cu motto-ul afacerii, asta pentru a va spori vizibilitatea in randul publicului general. In plus, un contrast intre imaginea sobra, conservatoare ori minimalista pe care si-a creat-o compania de-a lungul timpului si o uniforma bogata in nuante electrizante nu va fi unul pe gustul celor din jur, de cele mai multe ori o asemenea asociere oferind o impresie eronata publicului tinta.

Optati pentru companiile cu o istorie indelungata. De ce este important acest aspect? Mai mult ca sigur nu veti dori ca dupa doar cateva luni sa schimbati intregul concept vestimentar pentru ca furnizorul s-a retras din activitate ori pentru ca a intrat in faliment. Acest lucru nu ar face altceva decat sa aduca minusuri afacerii dumneavoastra, fie din punct de vedere financiar, fie social, caci oamenii obisnuiau sa va recunoasca si prin echipamentul purtat de catre angajati.