Românii sunt oameni mișto, ca mine, ca tine, poate mai simpli sau poate un pic mai sofisticați. Nu sunt mai proști, mai hoți, mai cinstiți sau mai deștepți ca alții. Sunt oameni. Ok, în unele zone românii sunt mai puțin citiți și poate mai puțin spălați dar asta ține în primul rând de educația primită de la mama lor, nu prea civilizată și nici foarte grijulie, România.

România asta… e un pic țigancă, un pic vagaboantă, un pic mai incruntată ca anul trecut, un pic mai supărată și de la un an la altul mai îndatorată. Are fruntea plină de riduri adânci, părul plin de slin și nearanjat. Deși e mai mult dezbrăcată, e prost îmbrăcată, are aere de pițipoancă -cum altfel?- și este foarte, foarte mândră de ea. Mândră că există, asemenea românilor ei care sunt mândri că s-au nascut, nu că ar fi făcut ceva anume.

Să-i spui ‘Fă România’, în sensul în care i-o spun eu, e de bine. E semn că ești unul de-al ei, că-i vorbești limba, că o înțelegi și că în prezența ta e liberă să fie așa cum e ea.
Deși la carte scrie că-i frumos să-i spui că o iubești, că e frumoasă și că în toată lumea asta mare alta ca ea nu găsești, ei s-ar putea să nu prea-i pese.
Nici măcar de ziua ei, pentru că oricum – DA, ai ghicit! – e beată…

Așa e ea, Romania… ca natie, zic. La Multi Ani, Fă!