Rata de aspect

Poate fi 4:3 sau 16:9 (wide) reprezinta forma unui display – mai patrata sau mai dreptunghiulara. Cele din 4:3 includ trei variante denumite – XGA: 1024×768, SXGA+: 1400×1050, UXGA: 1600×1200. Exista si unele calculatoare laptop cu aspect ratio de 16:10.

Backlight

Poate sa fie de tip LCD (liquid crystal display) sau LED. Acestea din urma au o serie de avantaje ce merite luate in considerare – sunt mai luminoase (se vad mai bine in lumina naturala de afara), mai subtiri si nu necesita o cantitate atat de mare de energie (aceste lucruri duc la dimensiuni mai reduse si o greutate mai mica, dar si la un pret usor mai ridicat).

Display glossy (glare) si Matte (non-glare)

O distinctie intre tipurile de display lucioase, ce reflecta lumina din exterior si cele non-glare (sau anti-glare) care resping lumina din ambient (diferentele sunt date de tipul de invelis exterior folosit). Ultimele sunt preferate de designeri si alti specialisti ce lucreaza in domeniul foto-video – pentru ca ceea ce este afisat pe acest tip de display nu e afectat in sens negativ de lumina ambientului, indiferent care ar fi acesta.

Bineinteles, fiecare din aceste subpuncte poate fi detaliat intr-un spatiu mult mai extins. Totusi, la achizitie trebuie ca fiecare aspect sa fie luat in considerare. Mai mult decat atat, cand ne este necesara schimbarea unui display laptop, trebuie sa pastram intocmai caracteristicile celui vechi. Pentru astfel de situatii, alegerea unor produse de calitate, originale, va face diferenta in modul in care veti “vedea” cu adevarat munca de birou sau timpul de acasa petrecut online.