In cazul acestor lenjerii de pat din bumbac se poate spune ca sunt foarte comode, confortabile, forte rezistente, si se gasesc la un pret cat se poate de rezonabil.

Despre bumbac va mai putem spune ca este o fibra textila unica, foarte diferita de celelalte fibre naturale, datorita proprietatilor precum finetea, lungimea, sau rasucirile naturale ale fibrei. Acest timp de lenjerii de pat bumbac sunt foarte netede, foarte moi, si totodata mai rezistente decat alte tipuri de lenjerii, si in acelasi timp va permite corpului sa respire, si astfel veti putea evita transpiratia pe timpul noptii.

Astfel fara a tine cont de anotimp, lenjeria de pat bumbac 100% este indispensabila si nu lipseste niciodata din dulapurile gospodinelor. Un alt element interesant in cazul acestor lenjerii de pat din bumbac este faptul ca acestea nu se lipesc niciodata de corp, iar pe timpul noptii nu va crea in nici un fel disconfort, atat fizic, cat si psihic.

Aceasta lenjerie are niste proprietati termice extraordinare, si spun asta deoarece pe timp de vara aceasta tesatura va oferi racoare, iar pe timp de iarna ea va fi cat se poate de calduroasa. Dupa cum spuneam acest tip de lenjerie de pat este foarte comoda, si confortabila, iar preturile pentru achizitionare sunt destul de avantajoase.

Un alt element benefic in cazul acestor lenjerii de pat este faptul ca nu se deterioreaza la spalat, si rezista foarte mult timp fara a-si pierde in vreun fel din calitati. Totodata acest material este cat se poate de placut la atingere si este foarte absorbant ceea ce inseamna ca nu veti transpira pe timpul noptii.

Despre lenjeriile de pat din bumbac mai putem spune ca sunt foarte unor de curatat si de intretinut, si de pe ia pot fi indepartate foarte usor particulele de murdarie, fara ca acest lucru sa presupuna vreun efort exagerat.

Materialele din bumbac 100% sau din amestecuri din acest material sunt confortabile, rezistente, si usor de intretinut la purtare. Dupa cum stiati despre bumbac acesta este de mai multe tipuri si are diferite proprietati in functie de zona din care provine. Astfel despre bumbacul egiptean se poate spune ca are niste proprietati speciale, deoarece are firul mai lung, si mai moale, iat tesaturile vor fi mai fine, mai placute la atingere, si nu in cele din urma mai durabile.

In ceea ce priveste fibrelor din bumbac si calitatea acestora, se poate spune ca le este oferita de gradul de confort, senzatia pacuta oferita la atingere, si rezistenta acestora. Bumbacul se produce pe mai multe regiuni de pe glob, iar climatul influenteaza semnificativ calitatea si proprietatea acestuia, precum si tuseul sau lungimea firului.

Despre bumbacul egiptean se poate spune ca este bun, datorita climatului optim in care se dezvolta, fiind mai pufos, si mai lung decat cel provenit din alte pati a lumii. Bumbacul Pima sai SuPima se creste in S-V Statelor Unite ale Americii, iar firele sunt aproape la fel de lungi, ca si in cazul bumbacului egiptean. Celelalte tipuri de bumbac provin din zone precum Turcia, India, Pakistan, sau China.