Statisticile arata ca segmentul de telefoane dual sim a cunoscut un progres simtitor in ultimii ani, acest lucru reflectand un grad de implicare mai ridicat al producatorilor. Aceasta atentie sporita a facut ca numarul de telefoane dual sim vandute sa creasca, numarul de modele sa fie unul mult mai ridicat iar concurenta sa aiba un cuvant de spus chiar si in cadrul acestui segment al telefoniei mobile.

Unul dintre producatorii care s-au implicat intens in evolutia segmentului de telefoane dual sim a fost si este Lenovo. Fostul IBM nu s-a multumit cu cota de piata pe care o detine in cazul produselor IT si a incercat sa progreseze si in randul telefoniei mobile, lansarea unor terminale performante fiind doar primul pas in acest sens.

Unul dintre atuurile celor de la Lenovo in dezvoltarea pe segmentul de telefoane dual sim l-a reprezentat lipsa de interes a principalilor producatori pentru aceasta gama de produse. Cei de la Lenovo au insistat si au lansat cateva modele extrem de performante, asemanatoare smartphone-urilor celor de la Apple sau Samsung, principalii adversari de pe piata.

Unul dintre exemplele de telefoane dual sim Lenovo este modelul S890, un smartphone care se bucura de sistemul dual sim dar si de numeroase caracteristici avansate. Lenovo S890 nu este un simplu telefon dual sim, display-ul de 5 inci, sistemul de operare Android si procesorul Dual Core Cortex A9 oferindu-i un plus consistent de performanta. Mai mult de atat, Lenovo S890 se poate lauda cu o memorie RAM de 1 GB, un spatiu de stocare intern de 4 GB care poate fi oricand marit pana la un maxim de 32 de GB, conexiuni la internet prin 3G si Wi-fi dar si numeroase aplicatii homemade.

Lenovo S890 impresioneaza nu doar din punct de vedere al performantelor cat si estetic, carcasa din aluminiu fiind diponibila in doua nuante de culori: alb si negru. Mai mult de atat, acest dual sim este echipat cu o camera foto de 8MP, GPS, Bluetooth, port audio cati si redare a filmelor in format HD. Toate aceste facilitati dar si altele sunt disponibile pentru un pret de aproximativ 1400 de lei, unul mai mult decat accesibil daca ne raportam la preturile expriamte de concurenta sau la capacitatile acestui telefon de a rula cu doua cartele SIM.