Am vazut pe undeva (nu mai retin site-ul) ca iarasi s-au reluat discutiile alea cu suplimentarea orelor de sport in scoli si ma gandeam ca ceva mai inutil ca orele de educatie fizica nu cred sa existe in toata programa scolara. Sportul ala facut la scoala nu este decat o mare, dar mare, pierdere de timp.
Voi mai tineti minte ceva de la ora de sport in afara acelor momente in care fetele trebuiau sa faca podul?
Stati linistiti, nici eu.

Mai mult sport in scoala inseamna sanatate? Prostii. Clasele mici inspira si expira, scutura maini si picioare si cam atat. Cei mai mari, daca nu chiulesc, alearga cu tigara in gura si cu grija sa nu transpire ca apoi put si e neplacut. Efortul depus e unul minim si dati-mi voie sa indraznesc sa cred ca in cazul asta nu functioneaza treaba aia cu “mai bine putin decat deloc”.

Mai bine s-ar introduce cateva ore de sex. Si sexul e sanatos si de practicat oricum se practica.  Apoi de la o ora de sex ai certitudinea ca macar nu-ti mai chiuleste nimeni. Participa toti si o fac cu maxima placere si concentrare.

Dar daca tot se insista pe sport…

O varianta demna de luat in seama ar fi sa-i obligi pe elevi sa faca, in paralel, un sport de performanta in cadru unui club organizat. Asa cum se facea candva – astia mai tineri, intrebati-va parintii.

In felul asta fiecare copil isi poate alege sa practice ce sport ii place. Sa faca cu placere, ce poate si ce i se mai si potriveste, zic… Caci nu toti au 2 metri ca sa poata juca baschet, de exemplu.
Apoi, nici nu i-ai mai obliga (a se citi invata/obisnui) sa se zbata in mediocritate – in cazul asta, cauzata de incapacitatea fizica sau lipsa interesului pentru respectivul exercitiu.