Sfarsitul razboiului a influentat foarte mult moda anilor 1950. Rolurile conservatoare s-au intors si corpul a revenit din nou intr-o forma rigida,  cute strans inaltate si fuste voluminoase, pufoase cu crinoline. Combinatiile creative de texturi si metode interesante de pliere sunt tipice acestor rochii. Acest aspect ultrafeminin, prim si adecvat a dominat deceniul si a devenit una dintre cele mai populare epoci pentru iubitorii de imbracaminte de epoca.

Ca si anii 1920, femeile din anii 1960 au renuntat din nou la stilurile infundate, restrictive din deceniul precedent si au adoptat o abordare mai confortabila si mai practica a imbracamintii. Rochia cu schimbare A-line a fost simpla si rationalizata si ar putea fi foarte impodobita sau deloc. Subculturile din anii 60 au atras din plin arta popului, motivele orientale si ideologia boema, culminand cu aspectul „hippie” celebru si larg reciclat.

In anii 1970 a continuat aspectul natural, cu rochii maxi, realizate din straturi de sifon plopit, imprimate in culori nerecunoscute, cu talie imperiala si maneci fluorescente. Sentimentul liber al acestor rochii si caftani a fost, de obicei, insotit de o lipsa totala de lenjerie de corp. Trendul de tesaturi care curgeu continua prin disco, dar au avut tendinta de a pierde senzatia naturala, devenind mai colorate si impodobite cu elemente stralucitoare pentru a capta lumina.