Să stai în bar într-o noapte de sâmbătă, să pufăi și să fumezi cu prietenii dintr-o narghilea este un sentiment minunat. V-ați întrebat vreodată de unde a venit sticla curbată?

Shisha este o modificare a narghilelei, cu originea sa înrădăcinată în timp. Țeava de apă pe care o țineți a fost inventată în secolul al XV-lea în Mughal India. Medicul șef al lui Akbar The Great este creditat pentru invenția Hookah.

Originar din India, a călătorit mai întâi în Imperiul Persan de Est, unde mecanismul a fost modificat în continuare sub domnia dinastiei Safavid din Persia. Datorită modificărilor persane, suntem înzestrați cu designul actual al Hookah.

NARGHILEA DIN ORIENTUL MIJLOCIU ÎN ȚĂRILE DE VEST

Termenul englez Hookah a derivat din termenul Hindustani Huqqa, care este încă un termen foarte popular în subcontinentul indian. În prezent, Hookah a dobândit numeroase nume precum Shisha, Goza, Hubble Bubble, Narghilea. După venirea fumatului de țigări și trabucuri, fumatul de shisha a scăzut considerabil la începutul secolului al XVIII-lea.

Revigorarea shisha a avut loc la sfârșitul anilor 90, când s-a răspândit din Asia de Vest, Africa de Nord și Asia de Sud-Est în mai multe părți ale Europei, Rusiei și Americii de Nord. În țările europene, au apărut mai multe shisha lounge bar, unde au fost servite ceai și cafea împreună cu shisha de modele atractive și arome diverse.

TENDINȚE ACTUALE ALE NARGHILELEI

Narghileaua în secolul XXI a devenit o declarație a modei pentru oameni. Oamenii au început să fumeze împreună și să discute despre viața lor socială. Astfel narghileaua a devenit un mediu popular de socializare. Drept urmare, industria tutunului și-a crescut ritmul, introducând noi arome în furtunurile de apă, cum ar fi fructe, ciocolată și mentă, ceea ce o face o formă populară de consum de tutun în rândul tinerilor de pe tot globul. Unul dintre principalele motive care susțin popularitatea Shisha este faptul că este considerat mai sigur decât fumatul de țigară și alte forme de consum de tutun.

Cea mai bună narghilea din București o găsiți la Ganesha Caffe Primăverii, deoarece a păstrat întotdeauna ritmul cu tendințele în schimbare din industria distracției. Ținând cont de natura iubitoare și distractivă a tinereții, Ganesha a introdus cele mai bune și cele mai recente arome de narghilea.

Puteți vizita lounge bar-ul Ganesha Caffe Primăverii pentru a petrece o noapte shisha cu prietenii și puteți fuma dintr-o varietate de arome noi, sub luminile colorate, care vă amplifică starea de spirit și introduce sentimente grozave de extaz.