Natura ne-a oferit toate resursele pentru a ne bucura de o viata armonioasa si echilibrata. Astfel, inteleptii antici, dar si medicina moderna au gasit in structura elementelor vegetale sau minerale diverse componente menite sa imbunatateasca functiile organismului uman si nu numai. Vechile invataturi despre importanta vietuirii omului in stransa legatura cu natura s-au tradus de-a lungul timpului prin metode de vindecare si de ameliorare.

Bogatia celor patru elemente esentiale care stau la baza vietii, anume foc, aer, pamant si apa, a fost explorata de oamenii de stiinta, astfel incat au rezultat numeroase tratamente alternative din ingrediente 100% naturale.

In prezent, vorbim despre ceva ce a aparut din uniunea a doua dintre aceste elemente. Lava vulcanica s-a contopit cu apa pura si rece a marii, formand un mineral cu proprietati spectaculoase pentru organismul uman. Zeolitul se gaseste in mod natural sub o forma cristalizata de culoarea picaturilor de miere si s-a descoperit ca incorporeaza o cantitate foarte mare de energie moleculara, datorata acestui proces chimic de transformare. Calitatea pentru care este folosit in medicina alternativa este reprezentata de proprietatea de a atrage toxinele si de a le purta in afara corpului uman.

Cum este prelucrat?

Pentru ca cercetatorii sa incorporeze beneficiile zeolitului in diverse tratamente naturiste, acestia s-au folosit de nanotehnologie. Poate suna complicat, insa formula pudrata in care se gaseste zeolitul prelucrat este obtinuta printr-o tehnica de divizare moleculara. Astfel, pentru a prelucra o granula de cristal vulcanic, este aplicat un intreg proces stiintific, tehnologic si ingineresc.

Acelasi procedeu l-au folosit si specialistii, care au dezvoltat gama de produse naturiste Detoxamin, ce au la baza o serie de compusi naturali si o cantitate potrivita de zeolit. Aceste tratamente reprezinta solutia pentru o grupa variata de afectiuni, simptome si boli. Folosit in special pentru detoxifierea organismului, zeolitul incorporat in doza zilnica de Detoxamin ajuta si la ameliorarea acneei sau psoriazisului, la vindecarea hemoroizilor, diabetului, artritei sau chiar in tratarea cancerului.

Interventia prin nanotehnologie asupra structurii naturale a granulelor de zeolit este necesara, deoarece forma sa pura, asa cum se gaseste in natura, este intalnita foarte rar, iar de cele mai multe ori este contaminata de prezenta altor tipuri de metale sau de substante. Acest lucru poate sa determine rezultate cu un efect mult diminuat sau alterat, astfel incat cercetatorii si-au asumat un intreg proces tehnologic pentru a extrage tot ceea ce este mai bun din acest mineral.

Cand s-au descoperit beneficiile zeolitului?

Acest mineral nu este o descoperire a medicinei moderne, ci reprezinta o solutie straveche, folosita deseori in cultura indiana, chineza sau ruseasca. Cunoscut ca cel mai puternic antioxidant descoperit pana in prezent, de-a lungul timpului s-au dezvoltat numeroase tratamente pe baza lui. Cu toate acestea, istoria ne invata ca zeolitul era intrebuint inca din vechime, bineinteles sub diverse forme. Daca pe vremuri era asociat cu o minune a naturii, astazi reprezinta un dar de nepretuit pentru sanatatea noastra.

Pornind de la aceasta convingere, specialistii care au creat tabletele Detoxamin Basic au reusit sa dezvolte retete 100% naturiste pentru a aduce un aport considerabil de calitate vietii umane. Desi romanii se foloseau de beneficiile acestui mineral inca dinante de Hristos, incorporand granulele de zeolit in viaductele cu apa, in America, acesta nu este descoperit pana la jumatatea secolului XX. Dupa aceea, cu cat efectele sale spectaculoase datorate capacitatii de absorbtie deveneau mai cunoscute, cu atat mai repede s-a raspandit si in Europa.

Prin urmare, spectacolul pe care ni-l ofera natura de milioane de ani inca ne suprinde cu descoperiri miraculoase pentru ceea ce este esential vietii. Faptul ca medicina moderna a explorat responsabil toate aceste resurse, pe care mediul inconjurator ni le ofera, demonstreaza inca o data ca tehnologia contemporana reprezinta o cale catre o viata mai buna. Specialistii care au creat capsulele pe baza de zeolit de la Detoxamin sunt cel mai bun exemplu.