Daca ajungeti la Sibiu va sfatuiesc sa mergeti pe Strada Mitropoliei unde vei descoperi una dintre cele mai interesante atractii turistice din Sibiu: Casa cu Cariatide; o casa ce intruchipeaza doua femei stand in picioare si avand rolul unor stalpi de sustinere.

Fie ea o excentricitate arhitecturala sau o declaratie clara a luptei pentru feminism, caci femeia este stalpul familiei in acest caz, Casa cu Cariatide este o constructie in stil baroc prevazuta cu doua etaje si o mansarda in trei trepte ce are deshidere catre o curte pitoreasca. Parterul, un conglomerat de piloni ce deseneaza un sir de arcade semicirculare ce te conduc catre cel de-al doilea nivel.

Povestea acestei casei este cu atat mai facinanta cu cat aflam ca a apartinut celui mai batran si celebru argintar al Sibiului.

Farmecul acestui colt de epoca ce infrumuseteaza Sibiul de astazi este redat si prin simplitatea elementelor de decor foarte atent plasate insa fara discutie cariatidele sunt cele care te atrag prin forta interioara ce ridica ziduri , prin vocile interioare pe care sufletul oricarui pasionat de istorie sau arta le poate auzi…