In acest articol sunt prezentate informatii despre comertul electronic si magazinele online. Magazinul online este rezultatul evolutiei normale ale magazinelor traditionale ca raspuns la evolutia tehnologica in curs si mariri considerabile a numarului de utilizatori ai internetului precum si a vitezei in continua crestere a conexiunilor.

Multe firme sau intreprinzatori pleaca de la premisa ca un magazin online nu necesita o investitie substantiala, iar profitul este obtinut in conditii mult mai usoare, fara a mai exista costuri cu aplasarea,depozitarea si expunerea marfii, ceea ce reprezinta un mare atu. Avantajele oferite de aplicatiile de tip magazin online sunt extrem de benefice pentru ambele parti (ofertanti vs clienti), si deloc de desconsiderat.

Dezvoltarea mediului online de afaceri implica, cele mai bune site-uri comerciale, cu cele mai bune oferte (servicii), la cele mai mici preturi,de pe piata. Prin dezvoltarea unui sistem coerent al managementului stocurilor si de evitare a diverselor probleme care pot aparea la flow-ul comandare produs – livrarea acestora – devine mult mai usoara,necesitand doar un sistem electronic de plati,care avantajeaza,ambele parti.

Ofertele pe internet nu ofera, numai produsele magazinelor online precum celor cumparate de pe un raft, ci va ofera consultanta, mentenanta si nu in ultimul rand, garantie. Experienta noastra in e-commerce devine experienta dvs. noi suntem adeptii conceptului think big, start small. Termenul de magazin online defineste transpunerea in mediul online a unei afaceri orientata pe client si satisfacerea cerintelor acestuia.

Un magazin online reprezinta o aplicatie web-based prin intermediul careia o companie isi pune la vanzare produsele sau serviciile oferite.Acest tip de site ofera vizitatorilor clienti, posibilitatea sa cumpere produsele sau serviciile direct din pagina web.Astfel, produsele sau serviciile oferite sunt grupate pe categorii si subcategorii, listarea informatiilor facandu-se in baza producatorilor sau a brand-ului (unde este cazul).

Portarea afacerii in mediul virtual printr-un site comercial aduce un avantaj prin eliminarea costurilor de chirie, a vanzatorilor, si a diverselor cheltuieli conexe care se fac resimtite la un magazin clasic. Un magazin online beneficiaza de o piata de desfacere ale carei limitari sunt impuse doar de marimea internetului care si ofera metode de marketing si publicitate net superioare unui magazin clasic.

Ofertele pe internet au succes garantat deoarece sunt accesibile clientilor (exista in paginile de rezultate a motoarelor de cautare), oferind experiente placute (chiar si clientilor nemultumiti). Magazinele online au o structura prietenoasa cu utilizatorii mai putin familiarizati in utilizarea internetului, detin o identitate proprie care le detaseaza de concurenta, si, nu in ultimul rand, sunt usor de gasit si utilizat.