Mi-a spus cineva că a citit într-o revistă o informație cum că internetul și calculatorul sunt chestii îngrozitoare. Că internetul, în special, și calculatorul, în general, creează dependență și că distrug relațiile individului cu societatea. Că îl stresează, că-l prostesc livrându-i informații false și că multe altele toate nasoale.
N-am întrebat despre ce revistă e vorba și nici cine a semnat articolul, nu m-a interesat pentru că nici nu cred în mare parte ceea ce este scris acolo. Posibil să fie ceva, ceva… în cazul unora până și integramele creează dependență.

Dar treaba asta mi-a amintit de perioada în care mai toate emisiunile de televiziune huleau facebook-ul și povesteau de dimineața până seara despre efectele lui nocive asupra individului dezorientat.
Nu zicea nimeni că și tv-ul poate creea dependență, nu zicea nimeni despre cât te poate îndobitoci o emisiune cretină gen Acces Direct… Nu. Ce-i la tv e real. Ce e pe net e nasol, ireal, dăunător și neaparat fals.
Nu a trecut mult timp după aia și toate emisiunile tv aveau să-și facă pagină de facebook.

Foarte probabil că v-am mai vorbit pe-aici despre treaba asta cu televiziunile și facebook-ul. Dacă nu am făcut-o, lenea a fost de vină. Huleala venea pentru ultimii eroi rămași în fața televizoarelor, ca nu cumva să migreze și ei. Paginile de facebook și le-au făcut să mai întoarcă din drum ce se mai poate întoarce, pentru că audiențele tv au scazut mult decând online-ului a luat amploare.

Dar să ne întoarcem la articolul de revistă. De ce ai vinde tu în print, informația cum că online-ul e nasol? Cui te adresezi? De ce l-ar interesa pe cititorul de print ce se petrece în mediul online, acolo unde el oricum nu este prezent deloc sau decât foarte puțin?
Cumva din aceleași motive pentru care și tv-ul hulea facebook-ul?