Podiumul este locul in care visele designerilor capata amploare, dar si vizibilitate in lumea „buna” a modei. Asadar, in momentul in care un creator de moda se bucura de oportunitatea de a-si lansa colectia pe o pista din Milano, New York, Paris sau Londra, atunci el va alege sa prezinte publicului cosmopolit doar ideile pe care le considera deosebite, oferind fiecarui articol vestimentar un strop de originalitate.

In lumea modei nu este suficient sa aduci in fata publicului pasionat o reproducere a tendintelor actuale, ci trebuie sa vii cu propria ta viziune, in asentiment cu stilurile, culorile si materialele care definesc sezonul respectiv. Designerul impune, in adevaratul sens al cuvantului, ascensiunea colectiei sale. Iar la inceputul acestui sezon estival designerii de pretutindeni spun „da” decupajelor, in special la nivelul pantofilor.

Pantoful cu decupaje este inspirat din stilul gladiator si, de-a lungul anilor, a ajuns in lumina reflectoarelor pentru ca mai apoi sa dispara iar din aria vizuala a creatorilor de moda. Imprumutand din eleganta sandalelor romane, care sculpteaza intr-o maniera inconfundabila glezna feminina, pantofii cu decupaje atrag atentia publicului frumos prin intermediul spiritului lor libertin, parisian.

Femeile care adopta in mod normal un stil ceva mai avangardist vor miza pe culori metalizate, precum aramiul, argintiul si auriul, alaturand pantofii cu decupaje rochitelor negre confectionate din dantela, ori salopetelor lejere cu spatele gol. Daca alegeti aceasta varianta trebuie sa fiti constienta de faptul ca nu puteti adauga si alte culori in tinuta voastra, riscand astfel sa alunecati in mrejele opulentei, respectiv ale extravagantei vestimentare. Pe de alta parte, daca pantofii cu decupaje in subtonuri neutre va atrag atentia, atunci aveti libertate deplina in momentul in care vine vorba despre jocul de culori pe care il puteti orchestra in a voastra tinuta.

Din punct de vedere practic, singurele doua artificii pe care trebuie sa le urmariti in momentul in care va achizitionati modelul preferat din magazinul online VreauPantofi.com sunt reprezentate de tocul, respectiv calcaiul pantofului respectiv. Talpa trebuie sa fie una inalta, confectionata de preferat dintr-un material rezistent, care nu este predispus crapaturilor. Lemnul este o sugestie pe care o puteti lua in calcul, mai ales daca va doriti o pereche de pantofi cu decupaje in culoarea nisipului, ori a piersicii.

Din perspectiva calcaiului, singurul lucru pe care vi-l recomadam este ca acesta sa fie cat mai bine stivuit in arhitectura pantofului, el fiind punctul de sprijin pentru design-ul futuristic. Nu-i de mirare acest lucru, avand in vedere faptul ca amalgamul de decupaje ofera impresia unui croi volatil, care ar putea in orice moment sa se destrame.

Decupajele au castig de cauza in cadrul sezonului estival ce urmeaza pentru ca lumea modei este asaltata de influente tribale si de vibratii „hippie”, reprezentantele publicului feminin fiind adeptele unui astfel de stil. Motivele sunt unele usor de intuit, avand in vedere faptul ca pantofii cu decupaje prezinta o versatilitate iesita din comun, ei potrivindu-se in egala masura cu outfit-uri elegante si cu tinute casual. In compania unei perechi de jeansi, complimentand o rochie din sifon sau oferind un plus de dramatism langa o geaca „biker”, pantoful cu decupaj lateral ori frontal este un must – have al anului 2016.