Pudra este stocata untr-un rezervor situat in interiorul unei carcase detasabile. Imprimanta atrage pudra din rezervor cu ajutorul unor mici foite magnetice incarcate negativ. Acestea sunt atasate o rolea metalica rotativa: asa numitul cilindru.

Cilindrul se roteste prin toner, iar micile foite incarcate negativ atrag particulele de pudra care au o sarcina pozitiva. La contactul cu foaia de hartie, particulele de pudra se transfera pe aceasta, iar pentru a fi fixate pe pagina, foaia trece printr-un proces de fuziune, care se face cu ajutorul unui tub cu lampi de cuart care topeste plasticul din toner, lipindu-l astfel pe hartie, gasiti mai multe informatii pe acest site.

Kituri de reumplere. Sunt destul de comune la cartuslele imprimantelor laser, pentru ca acestea sunt mult mai scumpe decat cele cu jet de cerneala. De multe ori sunt oferite chiar de catre producatori la achizitia imprimantei si contin toate piesele de care este nevoie pentru a reincarca un cartus, precum si instructiunile de urmat. Reumplerea cartusului gol nu dureaza decat cateva minute si este adesea usor de facut. In plus, aceasta este cea mai ieftina alternativa cand vine vorba de inlocuit tonerul.